SRBIJA DEO VELIKOG SPEKTAKLA: Svetska Školarijada počela u Riju (FOTO)

Novosti online

23. 08. 2023. u 15:34

ELITA svetskog sporta, za školarce do 15 godina, okupirala je čuveni brazilski grad Rio de Žaneiro. Ukupno 2.224 učesnika (školarci, nastavnici, predstavnici saveza i volonteri) nastupa na svetskoj Školarijadi, sportskom takmičenju koje je Olimpijada u malom. Školarci iz 44 zemlje će se za medalje takmičiti u čak 18 sportova.

СРБИЈА ДЕО ВЕЛИКОГ СПЕКТАКЛА: Светска Школаријада почела у Рију (ФОТО)

ISF

Zvanično otvaranje održano je u olimpijskom kompleksu. Srbija će imati predstavnike u dva sporta, stonom tenisu i basketu 3 na 3, u konkurenciji dečaka i devojčica. Školarijadu je otvorila Antonio Hora Filho.

Srpsku delegaciju predvodi Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije. On je zajedno sa predstavnicima ISF, kao i saveza Maroka, Kine i Brazila bio na prijemu kod ministarke sporta Brazila.

ISF

Srbiju će u basketu 3na3 predstavljati dečaci iz OŠ Vuk Karadžić iz Čačka (sa nastavnikom Srđanom Parezanovićem) a kod basketašica nastupiće će devojke Osnovne škole Jovan Jovanović  Zmaj iz Sremske Mitrovice (predvodiće ih profesor Dejan Kozeljac). U stonom tenisu, Beograđanke iz OŠ Stanko Marić iz Ugrinovaca, koje predvodi nastavnik Milorad Tufegdžić, boriće se za medalje. Kod dečaka boje Srbije braniće OŠ Vuk Karadžić iz Kruševca (sa nastavnikom Stefanom Markovićem).

ISF

U ekspediciji su i koordinatori SSSS Jovan Lekić i Radoslav Svirčev. Beogradsku asocijaciju za školski sport predstavljaju Slobodan Đurić (generalni sekretar) i Momčilo Stanojković (sportski direktor).

ISF

A da se za dobar rad daleko čuje, potvrđuju i angažovane osoba iz Saveza za školski sport Srbije. Više od godinu dana u Svetskoj federaciji ISF zaposlen je Uroš Savić, koji je menadžer svih međunarodnih događaja. A za Školarijadu su angažovane i  Aleksandra Mosurović (pres služba), kao i Aleksandra Marjanac i Jelena Đorđević (Akreditaciona komisija ISF).

ISF

Za sredu je planirano i Veče nacija, gde će školarci predstaviti svoje gradove i zemlju, kroz pesmu, igru i razne van sportske aktivnosti.

BONUS VIDEO: Statua za Mesija u Mar del Plati 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)