NEVEROVATNO: Ovakvo finale trke na 100 metara na Svetskom prvenstvu se ne pamti! (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2023. u 19:29

Na Svetskom prvenstvu u Budimpešti održano je nestvarno finale trke sprintera na 100 metara.

НЕВЕРОВАТНО: Овакво финале трке на 100 метара на Светском првенству се не памти! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Favoriti su bili najbrži iz preliminarne runde kvalifikacije, Oblik Sevilj iz Jamajke, zatim najbolji u polufinalnim trkama, Amerikanac Noa Lajls, inače aktuelni svetski vladar na 200 metara, te njegov sunarodnik i kolega iz reprezentacije, Kristijan Kolman.

Zlato jeste na kraju osvojio Lajls, i to rezultatom 9,83 sekunde, što je najbolje ostvarenje na svetu ove godine, ali, prava drama je nastala kada je na red došao raspored ostalih medalja.

Jer, hiljaditi delovi sekunde su odlučivali.

Finiš finala trke na 100 metara na Svetskom prvenstvu u atletici 2023. u Budimpešti / FOTO: Tanjug/AP

Naime, samo četiri hiljaditinke su delile drugoplasiranog u finalu Svetskog prvenstva i četvrtoplasiranog. Samo četiri...

Istorijsku, prvu srebrnu medalju u sprintu na šampionatima planete za Afriku osvojio je Letsil Tebogo iz Botsvane uz novi nacionalni rekord - 9,88, i to uz, ključna, 873 hiljadita dela desete sekunde.

Bronzu je ostvario naslednik Linforda Kristija kao najbržeg čoveka Velike Britanije, Žarnel Hjust, koji je takođe u cilj ušao uz rezultat 9,88, ali hiljaditinku sporije - 874, dok je bez medalje, sa tri hiljadita dela sekunde slabijim rezultatom (9,877) ostala nova nada Jamajke. Oblik Sevilj.

Kolmen je jedini preostali finalista koji je pretrčao 100 metara ispod 10 sekundi (9,92), a iza njega su se plasirali Japanac Sani Braun (10,04), Kenijac Ferdinand Omanjala (10,07) i Rilem Ford iz Jamajke (10,08).

Evo i kako je izgledala finalna trka:

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)