HRVAT RASTUŽIO REPREZENTATIVCA SRBIJE: Sinančević posle drame bez "superfinala" Svetskog prvenstva u atletici

Novosti online

19. 08. 2023. u 21:18 >> 21:53

Reprezentativac Srbije u atletici Armin Sinančević zauzeo je deveto mesto u bacanju kugle na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

ХРВАТ РАСТУЖИО РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА СРБИЈЕ: Синанчевић после драме без суперфинала Светског првенства у атлетици

Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Isprva je delovalo da će možda publika u mađarskoj prestonici videti i našeg atletičara u "superfinalu", odnosno dodatna tri hica na koja stiču pravo osmorica najboljih posle tri serije, ali... evropski šampion, Hrvat Filip Mihaljević, pobrinuo se svojim poslednjim bacanjem da rastuži Sinančevića.

U prvoj seriji Armin Sinačević je kuglu bacio 20,78 metara i time, u uvodnoj rundi bacanja, zauzeo izvrsno četvrto mesto. Ispred njega su bili Brazilac Darijan Romani (21,31), te Amerikanci Džo Kovač (21,55) i Rajan Krauzer (22,63). Pet od 11 finalista je prestupilo kod početnog bacanja, pa je postalo jasno da će se prava borba tek rasplamsati.

Potom je Krauzer kuglu bacio 22,98 što je novi rekord svetskih šampionata. Sinančević je ostvario lošiji rezultat, 20,18, pa je nedugo zatim pao na peto mesto, jer ga je prestigao Novozelanđanin Džejko Gil sa 21,46. A onda je naš altetičar drugu seriju okončao kao sedmi, jer se Tom Volš svojim prvim dobrim hicem domogao druge pozicije (21,69), a srpskog reprezentativca prestigao i Italijan Leonardo Fabri (21,26).

Kada je Sinančević prestupio prilikom trećeg pokušaja, sve je prešlo u ruke njegovih  tada lošije plasiranih suparnika, koji su želeli da ga prestignu i, domogavši se neke od prvih osam pozicija, izbore se za tri dodatna hica. 

Armina je uspeo da nadmaši Amerikanac Pejton Oterdal (21,02), a ostalo je na kraju da to još proba i evropski šamion, Hrvat Filip Mihaljević, koji je u prve dve serije bacio identičnih 20,32. I, upravo on je sa 20,88 uspeo da za deset centimetara "preskoči" reprezentativca Srbije, koje je pao na devetu poziciju i na njoj završio ovaj šampionat planete.

Podsetimo, tokom prepodneva, u kvalifikacijama, Sinančević je imao hitac od 20,92 metra i on bi mu u finalu bio dovoljan za tri nova pokušaja.

Drugi srpski predstavnik Asmir Kolašinac zauzeo je 19. mesto sa prebačenih 20,01 metar, što nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Kakva borba za medalje!

Finale je, inače, završeno na spektakularan način. Ne baš po evropskog prvaka, Mihaljevića, koji je sa 21,57 zauzeo sedmo mesto, već kada se o osvajačima medalja radi. Najviše je, naravno, žalio četvrtoplasirani - Tom Volš je sa 22,05 ostao bez pobedničkog postolja, jer je treći sa samo sedam centimetara boljim rezultatom, bio Džo Kovač.

Senzacionalni Italijan Leonardo Fabri je ličnim rekordom (22,34) osvojio srebro, a onda je Rajan Krauzer u poslednjoj seriji, u kojoj je bacio svestan da je već osvojio zlato, kuglu bacio čak 23,51 metar, što je drugi najbolji rezultat svih vremena.

Svetski rekord je takođe u njegovom vlasništvu (23,56).

Ne propustite!

KAKVA DRAMA NA SVETSKOM PRVENSTVU U ATLETICI: Bila na 12 koraka od zlata, a onda je kraj trke šokirao planetu (VIDEO)

NOVI JUSAIN BOLT? Jamajka gleda u (n)ovog sprintera i ne trepće (VIDEO)

BRAVO, IVANA: Vuleta izborila finale Svetskog prvenstva, Milica Gardašević nije uspela

BONUS VIDEO: Košarkaši Srbije krenuli put Kine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)