MOŽDA IM ZATO BRANE DA IGRAJU? Evo šta su uradile rukometašice Rusije u prvom međunarodnom meču posle dugo vremena

Novosti online

05. 08. 2023. u 18:43

RUSIJA i Ukrajina, zbog rata koji je u toku, privlače najveću pažnju svetske javnosti, a ništa manju i sportske vesti vezane za te države. Naročito kada se uzme u obzir da Rusi gotovo i da ne mogu da se nadmeću u kolektivnim sportovima usled brojnih sankcija koje su izrečene Ruskoj Federaciji, ali... jedan veliki sportski događaj - ipak prolazi u njihovom znaku.

МОЖДА ИМ ЗАТО БРАНЕ ДА ИГРАЈУ? Ево шта су урадиле рукометашице Русије у првом међународном мечу после дуго времена

EPA-EFE/BO AMSTRUP

Belorusija je domaćin drugih po redu sportskih "Igara zajednice nezavisnih država". U Minsku se nadmeće sedam država-članica (Azerbejdžan, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Rusija, Tadžekistan, Turkmenistan i Uzbekistan), ali i brojni pojedinici ili timovi iz "gostujućih" zemalja. 

A kada se o kolektivnim sportovima radi, Rusi su jedva dočekali da se dokažu. I, ne čudi, jer ne mogu da pokažu šta znaju na onim velikim, evropskim i svetskim takmičenjima otkako je "Specijalna vojna operacija" počela u februaru 2021. Ceh su platile - Kirgistanke.

Naime, ženska rukometna reprezentacija Rusije je savladala Kirgiziju sa 76:1 u prvom kolu pomenutih "Igara SNG", kako u originalu glasi naziv ovog sportskog nadmetanja.

Kako javlja ruska novinska agencija RIA Novosti, Ginisov rekord nije oboren ovog prilikom, jer je reprezentacija SSSR-a 1981. godine pobedila Avganistan još ubedljivije, bilo je 86:2.

Koji sportovi sve postoje na Igrama SNG?

Samo takmičenje u Belorusiji se odvija u 20 sportova, po standardima modernih Olimpijskih igara, a Rusi su od ekipnih nastupa dočekali da, posle duže vremena, igraju, uz rukomet, još i basket 3 na 3, odbojku, odbojku na pesku, mali fudbal, fudbal na pesku i hokej na travi. 

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)