UKRAJINKA KRENULA SABLJOM NA RUSKINJU: Neviđen skandal na Svetskom prvenstvu u mačevanju (VIDEO)

Novosti online

28. 07. 2023. u 16:45

RUSIJA i Ukrajina ne prestaju da budu izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i ratnih zbivanja, što je potvrdila i ova sedmica. Nažalost, jednim skandalom.

УКРАЈИНКА КРЕНУЛА САБЉОМ НА РУСКИЊУ: Невиђен скандал на Светском првенству у мачевању (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RIA novosti

Na Svetskom prvenstvu u mačevanju ukrajinska reprezentativka Olga Harlan je posle meča sa Ruskinjom Anom Smirnovom uradila nešto što niko nije očekivao. A posle tog skandala, otkriveni su još neki detalji koji su prilično uzdrmali sportsku javnost.

"Novosti" vam prenose kako su čitavu situaciju videli i ruski i ukrajinski mediji:

Naime, nakon što je Harlanova pobedila u pomenutom megdanu sabljama, njena suparnica iz Ruske Federacije je, kao što je i red, prišla da se rukuju.

Međutim, Olga Harlan ne samo da je to odbila, već je ka Ruskinji ispružila sablju kojom je izvojevala trijumf. Evo i kako je taj šokantan momenat izgledao:

Prema pravilima, takmičari u mačevanju su dužni da se rukuju posle meča, kakav god da je ishod duela, a kako je Harlanova to odbila, ne da nije došlo do njenog meča u narednom kolu sa bugarskom predstavnicom, već je ukrajinska reprezentativka dobila - crni karton.

U mačevanju, to znači da je diskvalifikovana sa takmičenja na kome je napravila težak prekršaj i moguće da je čeka do dva meseca zabrane nastupa na svim drugim nadmetanjima.

Olga Harlan je, sa druge strane, priznala ukrajinskim medijima da je "vrištala od (psihičkog) bola" kada je saznala da je izbačena sa Svetskog prvenstva, a onda je javnost obavestila o nečem vrlo čudnom.

Naime, prema njenima rečima, "prvi čovek svetskog mačevanja ju je, pred meč sa Ruskinjom, ubeđivao da može komotno da izbegne rukovanje sa suparnicom iz Ruske Federacije". On joj je to navodno rekao nakon što je ona njemu poručila da se "Ukrajinci mogu nadmetati sa Rusima, ali da se neće s njima rukovati". Dobila je tom prilikom uveravanja da je "skroz u redu da se posle meča rivalke pozdrave samo dodirom vrhova sablji".

Prosudite i sami na osnovu snimka koji je pred vama da li je to Ukrajinka "napala" Ruskinju po završetku meča, isukavši sablju ka devojci koja je prišla da se rukuje, ili je zaista želela samo da se pozdravi vrhom "sečiva", kao što je naknadno opisala.

Bilo kako bilo, ni jedna ni druga takmičarka se posle ovoga nisu osećale nimalo prijatno - Olga Harlan je plakala zbog crnog kartona, odnosno diskvalifikacije i moguće dvomesečne suspenzija, a pritom je bila ubeđena da nije pogrešila jer je poslušala nadležnu osobu, a poražena Ruskinja Ana Smirnova je posle ovog incidenta doživela brojne napade na internetu, čak i pretnje smrću.

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)