ČASTAN PORAZ "DELFINA": Kako su to vaterpolisti Srbije u finišu duela sa Španijom izbegli težak poraz na startu Svetskog prvenstva

S. K.

17. 07. 2023. u 15:57

REZULTAT čak može i da zavara. Vaterpolisti su na startu grupe D 20. Svetskog prvenstva u Fukuoki u finišu meča uspeli da izbore častan poraz u duelu sa svetskim prvakom, Španijom - 14:16 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3). "Delfini" u sredu (9.00) igraju sa Južnom Afrikom, a u petak (5.00) sa Crnom Gorom.

ЧАСТАН ПОРАЗ ДЕЛФИНА: Како су то ватерполисти Србије у финишу дуела са Шпанијом избегли тежак пораз на старту Светског првенства

FOTO: AP/Tanjug

Nikola Jakšić i drugovi su se nadali da mogu da pariraju "crvenoj furiji". Međutim, u bazenu su se pitali samo u uvodnim minutima, kada su golovima Strahinje Rašovića poveli sa 2:0. Međutim, onda je došlo do pada u igri naših, što su iskusniji i kvalitetniji Španci umeli da kazne.

Svetski prvaci su uspeli da umire naše, da nametnu svoj stil igre, da brzim plivanjem prave pometnju u odbrani Srbije. Raspucao se Alvaro Granadosa i sa tri gola u finišu prve četvrtine preokrenuo na 3:2.

Silni su bili svetski prvaci i u drugoj četvrtini. Bili su agresivniji, odlučniji, čvršći u duelima, neumoljivi u napadu, ubitačni u kontrama i u 11. minutu na semaforu je stajalo 7:2 za Španiju. Čini se da je tad meč i prelomljen, jer je branilac trona, zahvaljujući i greškama "delfina", napravio seriju 7:0.

Ipak, naši se nisu predavali, borili su se da smanje prednost rivala, ali kad god bi se primakli na minus tri, "crvena furija" je pojačavala ritam i lako uvećavala prednost, koja je početkom poslednje četvrtine iznosila 16:10. Tek tada su se naši oslobodili pritiska i osim raspoloženog Strahinje Rašovića proradili su u napadu i Nikola Jakšić, Marko Radulović i Đorđe Lazić, koji su u poslednja tri minuta napravili seriju 4:0 za častan poraz.

Ipak, protiv Španaca su mogle da se vide slabosti u igri naše selekcije, česte oscilacije, tako da moraju mnogo toga da poprave do veoma važnog duela sa Crnom Gorom.

SRBIJA - ŠPANIJA 14:16 ( 2:3, 3:5, 5:5, 4:3)

BAZEN: "Marina Mesi" u Fukuoki. Gledalaca: 1.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Kolombo (Italija). Igrač više: Srbija 6 (5), Španija 9 (7). Dva igrača više: Španija 1 (1). Peterci: Srbija 2 (2), Španija 1 (0).

SRBIJA: Mišović, Radulović 1, Rašović 6 (2), Ranđelović 1, Lazić 1, Milojević, Drašović 1, Jakšić 4, Janković, Ubović, Vučinić, Martinović, Mitrović (5 odbrana).

ŠPANIJA: Agire (6 odbrana), Munariz 1, Granados 5, Sanahuja 1, De Toro, Larumbe, Famera 1, Kabanjes, Tahulj, Perone 4, Malarah 3, Bustos 1, Lorio.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)