DA NASTAVIMO ZLATNI NIZ: Odbojkašice večeras počele pripreme za EP i kvalifikacije za Olimpijske igre

S. K.

14. 07. 2023. u 20:16

NADALE su se da će se ove nedelje boriti za medalju na završnom turniru Lige nacije u Arlingtonu. Odbojkašice nisu ostvarile ono što su želele i zbog toga su večeras počele pripreme za EP od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji,Nemačkoj, Italiji i Estonoji i kvalifikacioni turnir u Kini za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

ДА НАСТАВИМО ЗЛАТНИ НИЗ: Одбојкашице вечерас почеле припреме за ЕП и квалификације за Олимпијске игре

FOTO: FIVB

- Imale smo sedam, osam dana slobodno i svakako nam je značilo da se oporavimo, pre svega fizički, a i psihički, jer smatram da VNL nismo završile onako kako smo smo planirale. Sada se okrećemo EP i pokušaćemo da idemo do najsjajnije medalje - priča za "Novosti" libero Teodora Pušić.

Ciljevi su kao i svake godine najviši...

- Kao i uvek idemo na najviši plasman. Nadam se da ćemo u najmanju ruku da izborimo finale i da nastavimo niz od 2017, od kada smo osvojile dva zlata i srebro 2021. u Beogradu. Nadam se da će i ova godina biti naša, jer smo lane krenule sa svetskim zlatom i nadamo se da ćemo nastaviti u tom nizu ove i sledeće godine - optimista je Teodora Pušić.

Ruku na srce da devojke igraju u Arlingtonu, pitanje je da li bi imale vremena da se valjano spreme za šampionat Evrope.

- Ko prati odbojku zna da je kalendar iz godine u godinu sve teži, naporniji, jer imamo tri velika takmičenja u jednoj godini. Konkretno ove, VNL je veoma bitan zbog novog načina bodovanja, potom sledi, za nas važno, EP, a čim se ono završi očekuje nas kvalifikacioni turnir u Kini za odlazak za Olimpijske igre 2024. u Parizu - objašnjava Pušićeva.

Zato je devojkaša i te kako važno što u ponedeljak idu na Pale...

- Te bazične pripreme su nam jedine ove godine i to bi trebalo da nam pomognne da EP i kvalifikacijama za LOI odigramo bez problema - ističe Teodora.

Privikavanje na Gvidetija

DEVOJKE će sada imati priliku da se što bolje upoznaju sa načinom rada Đovanija Gvidetija.

- Verujem da ćemo tih desetak dana iskoristiti da se najbolje moguće pripremimo i da se priviknemo jedni na druge. LN je veoma naporna, selektor je došao uoči starta, imali smo samo dva zajednička treninga pre nego što su krenule utakmice, putovanja, tako da nije bilo vremena da se posvetimo treningu kao treningu. Zato mislim da su Pale najbolji mogući naačin za bazičnu pripremu, ali i odbojkašku, da se priviknemo jedni na druge - kaže Teodora Pušić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave