BILE SMO MALO U ŠOKU: Bianka Buša ubeđena da će odbojkašice biti maksimalno spremne za Evropsko prvenstvo

S. K.

04. 07. 2023. u 19:25

RAZOČARANE, ali i svesne da mogu mnogo više, vratile su se odbojkašice iz korejskog Suvona, gde nisu uspele da izbore plasman na finalni turnir Lige nacija, od 12. do 16. jula u Arlingtonu (SAD). Svetske prvakinje su dobile kraći odmor, a onda sredinom jula počinju pripreme za EP od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji.

БИЛЕ СМО МАЛО У ШОКУ: Бианка Буша убеђена да ће одбојкашице бити максимално спремне за Европско првенство

Foto: N.Paraušić

- Verujem da je za sve ljude, kao i za nas, ovo mali šok. Došao je Đovani Gvideti, svi znamo ko je on, u reprezentaciju koja je najbolja na svetu i mnogo se očekivalo. Međutim, to nije bilo realno, jer nismo imale dovoljno vremena da se pripremimo. Znamo koliko treniramo, okupile smo se u maju, ostaćemo do kraja septembra i verujem da će se rad, kao i do sada, isplatiti. I to već na Evropskom prvenstvu. Zato se ne opterećujemo, jer smo dale sebe od sebe u ovom trenutku - ističe za " Novosti" Bianka Buša.

Osetilo se i to što se Gvideti selekciji pridružio nekoliko dana pre početka prvog turnira u Antaliji.

- Bukvalno smo imale dva, tri zajednička treninga sa Đovanijem. Nismo uspele da se naviknemo jedni na druge, ni dovoljno vremena da se dobro da se upoznamo, tako da smo prvog vikenda doživele sva četiri poraza. U Braziliji i Suvonu bile smo malo uspešnije, ali nažalost nismo izborile fajnal-ejt. Ipak, ovo vreme ćemo iskoristiti da odemo na pripreme na Pale, da se bolje upoznamo, da svi zajedno, sa Majom Ognjenović i Tijanom Bošković, uđemo u taj sistem. Sigurna sam da ćemo biti uspešnije do kraja leta. Uostalom, nama je EP, uz SP i Olimpijske igre, najbitnije - ističe Buša.

U Ligi nacija se videlo da Gvideti dosta rotira igračice...

- To je radio kako bi nas upoznao, kako bi video šta od koje devojke može da očekuje. Zato verujem da ćemo na pripremama za EP bolje da se upoznamo, kako bismo videle na čemu smo - kaže Buša.

Primećuje Bianka da su turniri Lige nacija bili dosta naporni, da su ih utakmice dosta iscrpele, ali i da su uvideli nedostatke.

- Verovatno postoji neki problem u našoj igri, koji ćemo da otkrijemo i popravimo u narednom periodu. Utakmice su bili specifične, tipa prvi set dobijemo sa 25:16, pa drugi izgubimo na isti način. Bilo je uspona i padova, na čemu ćemo morati da poradimo. Verujem da ćemo uspeti to da prevaziđemo, jer zna se ko samo i šta smo i šta treba da branimo, koliko uspeha imamo iza sebe - podvlači Buša. n

Vreme nije bilo saveznik

- NISMO igrale na nivou na kakvom mi to umemo, jer nismo imale dovoljno vremena, naročito na početku, da se upoznamo sa novim selektorom Đovanijem Gvidetijem i naviknemo na novi sistem. Nije to mnogo različito u odnosu na prethodne godine, ali potrebno je vreme da se sve to uskladi. Ipak, sigurna sam da će biti OK - kaže za "Novosti" Bianka Buša.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave