PRESUDAN SVAKI MEČ: Odbojkašice sutra (8.30) na turniru LN u Suvonu igraju sa Nemačkom

S. K.

29. 06. 2023. u 20:16

SVAKA lopta je presudna u završnici ligaškog takmičenja Lige nacija. Odbojkašice sutra (8.30 po našem vremenu) na turniru u Suvonu igraju sa Nemačkom, koja joj je jedan od konkurenta u borbi za odlazak na finalni turnir od 12. do 16. jula u Arlingtonu. Srpkinje naglašavaju i da su im veoma bitni dueli u subotu (3.30) sa Dominikanskom Republikom i u nedelju (3.30) sa Bugarskom.

ПРЕСУДАН СВАКИ МЕЧ: Одбојкашице сутра (8.30) на турниру ЛН у Сувону играју са Немачком

Foto OSS

Izabranice Đovanija Gvidetija će krajičkom oka gledati i učinak ostalih selekcija. Tako se danas Poljska pobedom nad Nemačkom (3:2) pridružila SAD na F8. Nemice imaju tri pobede više od Srbije (sedam), ali i duel sa Amerikankama.

- Nemice veoma dobro poznajemo, igrale smo puno puta sa njima. Vrlo su neugodna reprezentacija i u bilo kom sastavu da su igrače zadavale su nam muke. Ipak, ne bih pravila nikakvo poređenje sa njima, zato što smo bolja i kvalitetnija ekipa od njih. Samo, ovde svaka utakmica, čak i sa autsajderom Bugarskom i Dominikanskom Republikom, koja je izgubila šansu da se kvalifikuje na F8, iziskuje maksimalan pristup. Nemačka ima kvalitetne odbojkašice, ali verujem da ćemo se dobro pripremiti kako bismo nastavili niz pobeda - ističe za sajt OSS kapiten Maja Ognjenović.

Pobeda na Kinom i te kako je ohrabrila sve naše devojke. Dan odmora su iskoristile da se što bolje pripreme za poslednja tri duela u ligaškom delu.

- Videlo se da postoji puno prostora za napredak i to bi trebalo da nas raduje. Istina, Kineskinjama smo dozvolile jeftine poene, koje je trebalo da rešimo na bolji način. Ali, sada nije ni vreme, ni mesto da se o tome razmišlja i da se radi na tome. Dan pauze nam je išao na ruku. Slede nam tri protivnika za koje ne mogu da kažem da su lakša, ali su slabiji od Kine. Sve su to selekcije za respekt, zahtevaju maksimalan pristup i mislim da nam se polako otvara put i šansa za odlazak na finalni turnir. Na žalost, postoji mogućnost da i pored tri pobede zbog drugih rezultata ne odemo na finalni turnir. Sigurno je da ćemo biti fokusirani na svoju igru i ako turnir završimo sa četiri pobede, a ne odemo u Arlington nećemo imati za čime da žalimo. Prirodno, sigurno je da priželjkujemo da odemo u Teksas - kaže Ognjenovićeva.

Podseća Maja da su se Tijana Bošković i ona selekciji priključile prošle nedelje i da je potrebno vreme da se uigraju:

- Trebalo bi da nas raduje i što smo se od prve utakmice uklopile u ekipu. Potrebno je i određeno vreme da se bolje upoznamo sa novim stručnim štabom i novom sistemu.

Pušić: Na dobrom smo putu

- MISLIM da smo na dobrom putu za ono zašta se pripremamo od početka maja, a to je F8. Jako mi je drago što su nam se pridružile Maja Ognjenović i Tijana Bošković, tako da igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje. Što se Nemica tiče ako budemo igrale našu igru onda neće biti problema - kaže za sajt OSS libero Teodora Pušić.

Lozo: Fokusiraćemo se na nas

- VEOMA je važno što smo pobedile Kinu. Naš drugi rival, Nemačka igra odlično u VNL. U svakom slučaju do kraja turnira u Suvonu fokusiraćemo se na nas kako bismo ostvarile sve pobede. A onda ćemo videti kako će se odvijati situacija u borbi za finalni turnir u Arlingtonu - ističe Sara Lozo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?