"ORLOVI" PRETE IZ SENKE: Odbojkaši protiv SAD startuju na turniru Lige nacija u Roterdamu

S. K.

18. 06. 2023. u 13:07

DAME su završile svoj drugi turnir Lige nacija u Braziliji, nova iskušenje u istom takmičenju ove nedelje očekuju odbojkaše. „Orlovi“ su otputovali u Roterdam, gde u utorak (16.30) igraju sa SAD. Izabranike Igora Kolakovića drugog vikenda očekuju i dueli sa Nemačkom (četvrtak, 16.30), Italijom (petak, 20.00) i Holandijom (nedelja, 16.00).

ОРЛОВИ ПРЕТЕ ИЗ СЕНКЕ: Одбојкаши против САД стартују на турниру Лиге нација у Ротердаму

FOTO: FIVB

Srbi su posle vikenda u Nagoji, gde su ostvarili dve pobede i doživeli dva poraza, na zajedničkoj tabeli osmi s nadom da će uspeti da izbore F8 u poljskom Gdanjsku.

Za razliku od Nagoje, ekipa će biti malo kompletnija, tako da ćemo dobiti na kvalitetu, iskustvu i mislim da ćemo iz utakmie u utakmice biti sve bolji – kaže za sajt OSS korektor Dražen Luburić.

Sjajni odbojkaš je svestan da ih u Roterdamu ne očekuje nimalo lak zadatak.

Normalno, u ovom trenutku smo fokusirani na Amerikance. Znamo da smo mi autsajderi, ali smo i svesni da treba da iskoristimo neke naše šanse i da igramo na slabosti protivnika. Svakako da će ovo biti i dobra utakmica, koja će nam poslužiti kao uvod za ono što nas očekuje u Roterdamu, ali i u budućem toku Lige nacije, potom na EP i kvalifikacijama za Olimpijske igre – smatra Luburić.

Libero Milorad Kapur smatra da moraju da budu zadovoljni ostvarenim i naročito prikazanim na prvom turniru u Nagoji i nada se da će biti još bolji u Roterdamu:

Ukoliko budemo imali atmosferu i energiju koju smo imali u Japanu mislim da možemo da očekujemo pozitivan skor i dobru igru u Holandiji. Nadam se da ćemo tu energiju preneti u Roterdam i zadovoljni se vratiti kući.

O rivalima, s kojima će se sastati u Roterdamu sve najbolje:

Sve četiri reprezentacije su veoma dobre. Na početku nas očekuje možda i najteži meč protiv SAD. Mi ćemo biti jači nego u Nagoji, imamo svoje šanse, ali idemo od protivnika do protivnika. Sada smo fokusirani na Amerikance i nadamo se najboljem.

TROJKA SE VRATILA

BOJE Srbije na turniru u Roterdamu braniće: Vuk Todorović, Aleksa Batak (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Božidar Vučićević (korektori), Milorad Kapur (libero), Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Aleksandar Nedeljković, Dušan Petrović (blokeri), Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Milan Katić (primači)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!