SRPSKO RVANJE IMA SVETLU BUDUĆNOST! Kojić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Tirani

Novosti online

15. 06. 2023. u 10:28

Srpski rvači nastavljaju ustaljenu praksu osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Kontinuitet je produžen na Evropskom prvenstvu za kadete u Tirani, a bronzanim odličjem okitio se Stevan Kojić u kategoriji do 92 kilograma.

СРПСКО РВАЊЕ ИМА СВЕТЛУ БУДУЋНОСТ! Којић освојио бронзу на Европском првенству у Тирани

Foto: Privatna arhiva

Na šampionatu Evrope za rvače do 17 godina u muškoj konkurenciji Srbija je imala petoricu takmičara: Lazara Dedića, Zalana Peka, Ognjena Todosijevića, Dušana Stokića, Filipa Tričkovića i Stevana Kojića koji je do medalje stigao kroz repesaž:

“Svi naši takmičari imali su izuzetno težak žreb, o čemu svedoči podatak da su naši rvači u prvom kolu izgubili od kasnijih osvajača medalja”, sumira utiske selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac i dodaje:

“U svim tim mečevima bili su više nego ravnopravni sa svojim protivnicima iz rvačkih velesila i malo im je nedostajalo za trijumf. Ipak, najviše je pokazao Stevan Kojić. Nakon poraza od Rusa Gadžimogamedova, Kojić je u repesažu prvo bio bolji od Ismailova iz Azejrbedžana, a potom i vrlo ubedljiv protiv Vitaia iz Mađarske i to tehnihčkim tušem u prvoj rundi”.

Uz selektora Dokmanca, srpsku delegaciju u Albaniji činili su treneri Đorđe Miloski i Kristajn Fris, kao i predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković. Zajednička je ocena da je ponovo ostvaren veliki uspeh i to ne samo u rezultatskom smislu:

“Mislim da smo dobili izuzetno talentovanu generaciju rvača koji će u narednim godinama biti oslonac srpskog rvanja sve do Olimpijskih igara 2032. godine. Ova bronza je veliki uspeh jer je na šampionatu učestvovalo čak 500 rvača iz 36 zemalja, a nakon pauze od više od godinu dana na ovom takmičenju su nastupili i rvači Rusije i Belorusije”, zaključio je Dokmanac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu