NA DALEKI PUT, ZBOG NAJVAŽNIJEG PUTA: Evo šta odbojkaši Srbije moraju da urade da bi se plasirali na Olimpijske igre Pariz 2024

Novosti online

05. 06. 2023. u 17:35

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas raspored i satnicu turnira kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu, objavio je OSS.

НА ДАЛЕКИ ПУТ, ЗБОГ НАЈВАЖНИЈЕГ ПУТА: Ево шта одбојкаши Србије морају да ураде да би се пласирали на Олимпијске игре Париз 2024

FOTO: OSS

Odbojkaši Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za Igre sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom, a turnir je na programu od 30. septembra do osmog oktobra u Tokiju.


Srbija će u prvom kolu igrati 30. septembra protiv Turske od šest časova po centralnoevropskom vremenu. Srbija će se dan kasnije u isto vreme sastati sa Tunisom, a u trećem kolu trećeg oktobra igraće protiv Egipta.


Rival Srbije u četvrtom kolu, četvrtog oktobra od šest sati biće Finska, a dva dana kasnije je na programu duel sa Japanom od 12.25 sati.


Srbija će u šestom kolu sedmog oktobra igrati protiv SAD od devet časova, a u poslednjem kolu osmog oktobra u isto vreme sa selekcijom Slovenije.


U A grupi u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar. C grupu čine Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska. Mečevi C grupe biće odigrani u Kini.


Plasman na Igre u Parizu izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija. Direktan plasman obezbedila je domaćin Francuska.
Olimpijske igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024