VOJVODINA OSVOJILA DESETU TITULU ZA REDOM: Novosađani i u drugoj utakmici bolji od rukometaša Partizana (FOTO)

S. K.

24. 05. 2023. u 21:09

KRUNA je odbranjena. I to deseti put zaredom. Rukometaši Vojvodine su u grotlu Banjice i u drugoj finalnoj utakmici plej-ofa ARKUS lige savladale borbene igrače Partizana sa 28:20 (9:9) i radovali se svojoj, ukupno, 11. tituli.

ВОЈВОДИНА ОСВОЈИЛА ДЕСЕТУ ТИТУЛУ ЗА РЕДОМ: Новосађани и у другој утакмици бољи од рукометаша Партизана (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Navijači crno-belih napravili su fenomenalan ambijent, sve vreme su bodrili svoje ljubimce, nisu prestajali ni kada je pobednik bio odlučen, po završetku meča su višeminutnim ovacijama nagradili mlade igrače za srčanost i pokazali da je sport u prvom planu.

Na njihovu žalost do izražaja je došlo iskustvo oslabljene Vojvodine u poslednjih 20 minuta. U prvom delu obe ekipe su se oslonile na čvrstu odbranu, smenjivale su se u vođstvo, ali niko se nije odlepio. Partizanovci su zapretili i u nastavku, poveli sa 11:9, imali i 14:13, a onda su ih Novosađani granitnom odbranom i kontranapadima slomili i dokazali da su i dalje bez premca u zemlji. Ipak, nemaju mnogo vremena za slavlje, jer ih već u nedelju u Novom Sadu očekujemo prva finalna utakmice Evrokupa sa norveškim Norbeom.

POBEDA SPORTA

PREDSEDNIK Partizana Željko Perkunić je sinoć dokazao da je sport na prvom mestu, izborio se posle meča da trener Novosađana Boris Rojević, koji zbog suspenzije nije mogao da bude uopšte na terenu, podeli radost sa svojim igračima. Time je pokazao da su nemile scene u prvom meču u Novom Sadu bile posledice jakih emocija.

- Meni je srce tužno, ali pustite ljude da slave, u ovom trenutku je Vojvodina zasluženo pobedila - istakao je Perkunić.

PARTIZAN - VOJVODINA 20:28 (9:9)

DVORANA na Banjici. Gledalaca: 2.000. Sudije: Đorđe i Miloš Jevtić (Lazarevac). Isključenja: Partizan 6, Vojvodina 8 minuta. Sedmerci: Partizan 5 (5), Vojvodina 5 (5).

PARTIZAN: Mihajlov (1 odbrana), Jović, Šotić 2, Lazović, Vesković, Varga, Milovanović 1, Čekić, Kojadinović 5 (4), Zečević 5, Mićić 2 (1), Popović 1, Lazić 1, Petrič 3, Gudurić, Trnavac (4 odbrane).

VOJVODINA: Lučina (6 odbrana), Vasić 6 (5), Milić 2, Vukovljak, Aziz 2, Marko Draško ( 1 odbrana), Milenković 5, Pušica, Rađenović 3, Pešić 2, Tomić 4, Kurteš, Rogan, Pukovski 4, Đorđe Draško, Perović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI SPORTA: Nameštali trku, svi diskvalifikovani (VIDEO)