RASKOL U UKRAJINI? Vlast zabranila učešće na takmičenjima na kojima ima Rusa ili Belorusa, fudbalska reprezentacija "odbija poslušnost"

Novosti online

24. 04. 2023. u 16:44

RUSIJA i Ukrajina i dalje privlače ogromnu pažnju, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, a najnovije vesti vezane za rat koji je u toku - tiču se sporta.

РАСКОЛ У УКРАЈИНИ? Власт забранила учешће на такмичењима на којима има Руса или Белоруса, фудбалска репрезентација одбија послушност

Foto: Printskrin

Nakon što je Ukrajina nedavno zvanično zabranila svojim sportistima da se takmiče na događajima u kojima učestvuju ruski i beloruski takmičari, desilo se i jedno malo, ne baš istorijsko, ali svakako vrlo zanimljivo "ne".

Podsetimo, Ukrajina je zabranila svojim nacionalnim sportskim timovima da se takmiče na olimpijskim, paraolimpijskim i drugim događajima koji uključuju takmičare iz Rusije i Belorusije, tako je glasila uredba ministarstva sporta koju je potpisao zamenik ministra Matvij Bidni, a preneo Rojters.

Međutim, nakon što je Ukrajina upozorila rukovodstva svojih sportskih saveza da će im "oduzeti status ako se njihovi sportisti na međunarodnoj sceni budu takmičili sa Rusima i Belorusima" stigao je odogovr iz ukrajinskog Fudbalskog saveza.

Kako je istakao predsednik te institucije, Andrej Pavelko, reprezentacija Ukrajine će igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. iako u njima učestvuju u Belorusi.

To je objavio jedan od najvećih ukrajinskih portala, Glavkom.ua.

Pomenuti medij tvrdi da je na inicijativu Pavelka, ukrajinsko Ministrastvo sporta ipak "dalo zeleno svetlo" za izuzeće od pomenute uredbe, pod uslovom da Ukrajina i Belorusije ne budu u istoj kvalifikacionoj grupi, u slučaju čega će se naknadno razamtrati ta situacija.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)