NESVAKIDAŠNJE JAVNO PISMO PREDSEDNIKA RUSIJE: Vladimir Putin se obratio - zbog jedne žene

Novosti online

20. 04. 2023. u 15:50

PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin danas je uputio javnu rođendansku čestitku i to putem pisma.

НЕСВАКИДАШЊЕ ЈАВНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Владимир Путин се обратио - због једне жене

FOTO: Tanjug/AP

Kako je saopšteno na zvaničnoj internet prezentaciji prvog čoveka Rusije, Putin je javno čestitao 55. rođendan legendi tamošnjeg sporta, a kada se ima u vidu šta je sve Jelena Vjaljba uradila na međunarodnoj sceni, ovakav potez predsednika države možda i ne čudi.

Naime, u pitanju je nekadašnja zvezda skijanja, koja je osvojila čak sedam olimpijskih medalja, a 17 njih na šampionatima sveta. Zbog toga, a i onoga što je uradila za ruski razvoj nordijskog vida skijanja, dobila je čak devet ordena u SSSR/Rusiji, kao i pet državnih priznanja za nacionalne zasluge.

Sada je Jelena Vjaljba predsednica Ruskog saveza nordijskog skijanja, a predsednik se u čast njenog rođendana javnim pismom ovako obratio:

"Poštovana Jelena Valjerevna,

primite čestitke povodom jubilarnog rođendana.

Uvek ste ispisivali svetle, nezaboravne stranice u analima sporta, sa najvećim dostignućima. Vaši briljantni uspesi i potom plodonosni trenerski dani, vaša usmeravanja mladih i javne aktivnosti, dostojni su primer marljivosti, odlučnosti i odanosti odabranom cilju", poručio je Vladimir Putin.

On je na kraju legendi ruskog sporta poželeo "dobro zdravlje i sve najbolje".

Vjaljbeova je, inače, od sedam olimpijskih medalja osvojila tri zlatne i četiri bronzane, a od 17 na prvenstvima sveta čak 14 su bile zlatne, uz tri srebrne. Na trkama Svetskog kupa ostvarila je 45 pobeda.

U istoriju nordijskog skijanja je, pored ostalog, ušla i rekordom koji je ostvarila na Svetskom prvenstvu 1997. u Trondhajmu kada je učestvovala u pet disciplina i u svih pet osvojila zlato. 


Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama