STARTUJU TRKE „PLANINACA“ NA FRUŠKOJ GORI : Od petka do nedelje biciklisti jure bodove za olimpijske kvote

Novosti online

23. 03. 2023. u 20:45

NA Olimpijskoj stazi na Andrevlju, od petka, 24. do nedelje, 26. marta, u organizaciji biciklističkog kluba Novi Sad, biće održane prve u nizu trka planinskih bicikala u okviru „Srbija epik serije“, koje se boduju za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

СТАРТУЈУ ТРКЕ „ПЛАНИНАЦА“ НА ФРУШКОЈ ГОРИ : Од петка до недеље бициклисти јуре бодове за олимпијске квоте

A.Miškov

U tri trke takmičiće se više od 60 biciklista iz 18 zemalja sveta, iz Irske, Mađarske, Crne Gore, Švajcarske, Norveške, Srbije, Rumunije, Izraela, Austrije, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Kazahstana, Gruzije, Italije, Belgije, Češke i BiH. Ulaz ua publiku će sva tri takmičarska dana biti slobodan.

Pored biciklista koji će učestvovati u sve tri trke na Andrevlju, za olimpijske bodove voziće i jedna od najuspešnijih biciklistkinja sveta, Eva Lehner, pobednica Svetskog kupa, ovenčana zlatnim i srebrnim medaljama na brojnim istaknutim svetskim i evropskim takmičenjima i učesnica Letnjih olimpijskih igara 2008. i 2012. godine.

Serija će se nastaviti na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, „Bajk festivalu“ 15. i 16. aprila, a zatim se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna trka planinskih bicikala. Završnica Srbija epik serije je 23. aprila uz Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.

U biciklističkom klubu Novi Sad ističu da je “Srbija epik serija“ nov sportsko turistički proizvod koji razvija nove destinacije pogodne za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Deo čitave serije je održivost koja se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama, klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi „Srbija epik šuma“ koja će ostati budućim generacijama.

Srbija epik seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Turska Ambasada u Beogradu ...


 


 


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici