NIŠTA OD MEČA GODINE: Propali pregovori Fjurija i Usika

Novosti online

22. 03. 2023. u 12:35

Propali su pregovori o borbi za ujedinjenje titula svetskog šampiona u teškoj kategoriji između ''kralja cigana'' i Aleksandra Usika, izjavio je danas promoter ukrajinskog boksera Aleksander Krasik, prenosi Skaj.

НИШТА ОД МЕЧА ГОДИНЕ: Пропали преговори Фјурија и Усика

FOTO: EPA

Usik je svetski šampion u verzijama VBA, IBF i VBO. Fjuri je svetski šampion u verziji VBC. Borba između britanskog i ukrajinskog boksera trebalo je da bude održana 29. aprila na londonskom Vembliju. Usikov menadžer Egis Klimas izjavio je ranije danas da od borbe neće biti ništa, a ovu informaciju je potvrdio i Krasik, koji je rekao da su problemi nastali oko raspodele novca.

Fjuri je tokom pregovora tražio da se novac od borbe podeli 70-30 u njegovu korist, jer je tvrdio "da je bolji bokser i da će meč biti održan u Londonu". Usik je pristao na ovaj zahtev, ali je tražio da Britanac donira milion funti kao pomoć Ukrajini.

Međutim, dve strane nisu uspele da zaključe dogovor, a Klimas je potvrdio da su pregovori propali. Usik je sa svojim saradnicima zatvorio trening kamp i već se sprema za narednog protivnika.

On će morati da se bori protiv obaveznog izazivača iz VBA Danijela Duboe.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)