TRNOVIT PUT DO PARIZA: Odbojkašice i odbojkaši 17. marta u Lozani saznaće ko su im rivali na putu za Olimpijske igre

Novosti online

09. 03. 2023. u 13:16

ODBOJKAŠICE i odbojkaše čeka veoma težak put do plasmana na Olimpijske igre 2024. u Parizu. Žreb za kvalifikacione turnire biće obavljen 17. marta (13.00) u sedištu FIVB u Lozani. Svetska federacija je saopštila da će se turniri za dame odigrati od 16. do 24. septembra u Kini, Japanu i Poljskoj, a za muškarce od 30. septembra do 8. oktobra u Brazilu, Kini i Japanu.

ТРНОВИТ ПУТ ДО ПАРИЗА: Одбојкашице и одбојкаши 17. марта у Лозани сазнаће ко су им ривали на путу за Олимпијске игре

foto: FIVB

U kvalifikacijama će igrati po plasmanu na rang-listi FIVB 24 selekcije, koje će biti podeljene u tri grupe sa osam ekipa. Olimpijsku vizu izvadiće prve dve reprezentacije, a direktan plasman obezbedila je Francuska kao domaćin. Na FIVB rang-listi Srpkinje su prve, a muškarci 11.

Preostalih pet reprezentacija biće poznato po završetku preliminarne faze Lige nacije 2024, a prioritet će imati kontinenti koji nemaju selekciju na olimpijskom turniru, koji će se igrati od 26. jula do 11. avgusta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju