HEROJ FORMULE 1: Polomljen vozio na startu sezone - i to bukvalno

S. R.

07. 03. 2023. u 22:20

PROŠLE nedelje je započeo šampionat Formule 1, a prvi trkački vikend u Bahreinu doneo je neočivanog heroja.

ХЕРОЈ ФОРМУЛЕ 1: Поломљен возио на старту сезоне - и то буквално

Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov / Pool

Vozač Aston Martina Lens Strol sada je otkrio šta se dešavalo samo manje od dve nedelje, nakon što je njegov tim objavio da se "lakše povredio" dok je bio na biickli.

Kanađanin je na "Tviteru" napisao:

- Hoću da vas obavestim šta se dešavalo proteklih nedelja. U subotu 18. februara, pao sam sa bicikla, dok sam trenirao u Španiji. Snimci su pokazali da sam imao slomljen i dislociran desni zglob, kao i slomljen levi uz delimičnu polomljene košice u levoj šaci. Takođe, slomio sam palac desne noge. Tajming povreda nije mogao biti gori, a moj tim i ja smo mislili da neću samo propustiti testiranja nego i nekoliko narednih trka. Tek 48 sati posle incidenta, a 12 dana pre prve trke u Bahreinu doktor koji me je operisao Havijer Mir uradio je operaciju i poručio da ako sve bude po planu moći ću da se trkam u Džedi (19.mart). Zajedno sa medicinskim timom radio sam naprono, a nakon što sam četvrti dan nakon operacije skinuo zaštitu sa zgloba, postalo je jasno da ću možda biti spreman za prvu trku. Naporna rehabilitacija se isplatila, i kroz bol sam uspeo da odvozim trku. Hvala svima koji su me podržavali - napisao je Strol uz kratak video koji pokazuje koliko su bile ozbiljne povrede.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)