MEMORANDUM O RAZUMEVANJU: Saradnja Olimpijskih komiteta Srbije i Bahreina

N. Iljukić

06. 03. 2023. u 15:26

DANAS je u Bahreinu potpisan Memorandum o razumevanju između Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Bahreina. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković i generalni sekretar OKS, Đorđe Višacki nalaze se u zvaničnoj poseti Bahreinu na poziv nacionalnog olimpijskog komiteta ove zemlje.

МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ: Сарадња Олимпијских комитета Србије и Бахреина

Foto OKS

Saradnja u oblasti sporta između Srbije i Bahreina dodatno je potvrđena memorandumom potpisanim od strane ministra sporta, Zorana Gajića i generalnog direktora Generalne uprave za sport Kraljevine Bahrein, dr Abdulrahmana Sadika Askaroma.

Na poziv Olimpijskog komiteta Bahreina, predsednik OKS Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki gostuju u Kraljevini Bahrein. Prilikom ove posete, potpisan je Memorandum o razumevanju između Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Bahreina kojim se daje okvir za buduću saradnju ove dve zemlje u oblasti vrhunskog sporta.

Ovaj dokument potpisali su generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Bahreina, Faris Mustafa Al-Kooheji.

- Obe strane su se složile da će zaključivanje Memoranduma o razumevanju doprineti razvoju sporta i u Srbiji i u Bahreinu, kao i da će dosadašnja saradnja ove dve zemlje biti podignuta na još viši nivo. Dogovoreno je da će jedan od načina unapređenja postojeće saradnje Srbije i Bahreina biti to da će sportisti i treneri Bahreina dolaziti u Srbiju na trenažne kampove u okviru kojih bi obe strane imale prilike za usavršavanje i razmenu znanja i iskustava – istakao je Višacki.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, povodom zaključivanja Memoranduma o razumevanju između Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Bahreina je izjavio: „Veoma mi je drago što se nalazim u poseti Bahreinu, zemlji sa kojom već dugo imamo veoma uspešnu saradnju, a verujem da ćemo u budućnosti sarađivati još

više i bolje. Sastanci koje smo ovde imali održani su sa željom i ciljem da zajedničkim naporima doprinesemo razvoju vrhunskog sporta u Srbiji i Bahreinu. Potpisivanje Memoranduma o razumevanju otvorilo je novo poglavlje saradnje Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Bahreina. Uveren sam da će ta saradnja biti prijateljska i da ćemo obezbediti najbolje uslove za naše sportiste”.

Prilikom posete Bahreinu, predsednik Maljković i generalni sekretar Višacki imali su prilike da se upoznaju sa sportskom infrastrukturom ove države, kao i da održe sastanke sa ciljem otvaranja novih mogućnosti sportske saradnje Srbije i Bahreina. Svakako, zaključeni

Memorandum o razumevanju u budućnosti će predstavljati temelj uspešne saradnje nacionalnih olimpijskih komiteta Srbije i Bahreina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024