UBLJANKE SLAVILE SA CRNO-BELIMA: Domaće odbojkašice i igrači Partizana osvojili Kup Srbije

S. K.

26. 02. 2023. u 23:08

CRNO-beli su odbranili pehar, a Ubljanke ga vratile u svoje vitrine posle tri godine. I odbojkaši Partizana i igračice Uba do trijumfa u Kupu Srbije došli su posle velikih preokreta. Beograđani su savladali Vojvodinu sa 3:2 (21:25, 25:22, 18:25, 25:19, 15:7), a domaće odbojkašice Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:2 (25:27, 19:25, 25:23, 25:23, 15:12).

УБЉАНКЕ СЛАВИЛЕ СА ЦРНО-БЕЛИМА: Домаће одбојкашице и играчи Партизана освојили Куп Србије

oss

Partizan je tek u šestom finalu sa Novosađanima prvu put slavio. Puleni Bojana Janića su posle 1:2 u setovima zaigrali izvanredno i potpuno poremetili igru šampiona. Naročito su crno-beli blistali u taj-brejku. Brzo su poveli sa 2:0, dozvolili samo jednom crveno-belima da izjednače (3:3), a onda hitali ka trofeju. U ključnim trenucima kod 8:6 ubitačnim servisima istakao se mladi Aleksa Mandić koji je drugovima pomagao da se odlepe na nedostižnih 13:6.

- Imali smo sjajnu podršku navijača, koji su nam pomogli u ključnim trenucima. Lavovski smo se borili od prvog do poslednjeg poena i uspeli smo da ostvarimo pobedu. Posle Superkupa osvojili smo još jedan trofej - naglasio je kapiten Partizana Milija Mrdak.

Kod Partizana su se istakli Mrdak sa 21, Gruvius sa 16 i Tadić sa 15 poena, dok je kod Vojvodine najubojitiji bio Parapunov sa 22 poena.

- Kažu kada se dobije četvrti set da je ekipa u psihološkoj prednosti. Sada se to obistinilo. Imali smo jednog hrabrog momka Aleksu Mandića, koji je kod 8:6 u taj-brejku izašao na servis liniju i "rasturio" ih. Ponosan sam na sve igrače, naročito na njega jer je pokazao da ima veliko srce - istakao je strateg crno-belih Bojan Janić.

Čini se da je još uzbudljiviji bio duel dama. Devojke iz Stare Pazove su preokrenule prvi set u svoju korist, drugi dobile lako, a onda su se od trećeg razgoropadile domaće odbojkašice. Nisu gubile nadu ni kada su u trećem činu gubile sa 18:16, u četvrtom sa 22:20, da bi u taj-brejku nadigrale igračice Jedinstva.

- Konačno se okrenulo i u našu korist. Dosada je bilo obrnuto. Kada smo digle ruke, prežalile Kup počele smo da igramo. Prestale smo da razmišljamo o rezultatu, okrenule se odbojci i na kraju se radovale. Nadam se da se Novosel i Perović nisu teže povredile - istakla je trenerka Uba Marijana Boričić.

S. K.

FINALA

ODBOJKAŠI

Vojvodina - Partizan 2:3

ODBOJKAŠICE

Ub - Jedinstvo SP 3:2

KOŠKANjE NA KRAJU

PRAZNIK u Ubu umalo nisu pokvarili odbojkaši Vojvodine koji su teško doživeli poraz od Partizana. Čim je Kavogo poslao loptu u aut, bloker Novosađana Petar Krsmanović je prešao na teren gde su slavili crno-beli, gurnuo sa leđa Danijela Gruveusa i došlo je do koškanja igrala oba tima. Srećom, strasti su se brzo smirile.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!