BEOGRAD PIŠE ISTORIJU: Srpska prestonica je prva u Evropi koja će organizovati SP u MMA

Novosti online

11. 02. 2023. u 19:28

BEOGRAD je prvi evropski grad u kojem će se održati SP u MMA. Šampionat če svečano biti otvoren večeras (18.00) u "Štark areni",a prve borbe su već u nedelju (11.00). Za medalje će se do 18. februara boriti 550 takmičara iz 62 države u muškoj i ženskoj juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

БЕОГРАД ПИШЕ ИСТОРИЈУ: Српска престоница је прва у Европи која ће организовати СП у ММА

FOTO TANJUG/ STRAHINjA AĆIMOVIĆ/ nr

- Ovo je istorijski događaj za MMA, imajući u vidu da je Beograd prvi evropski grad domaćin SP, s obzirom da su organizatori prethodnih sedam šampionata bile SAD, Bahrein i UAE - kaće Luka Nikolić, predsednik MMA saveza Srbije.

Nikolić je dodao da su predstavnici svetske MMA federacije (IMMAF) oduševljeni Beogradom, uslovima u "Štark areni", interesovanjem publike:

- Ne sumnjam da će po završetku prvenstva imati još bolje utiske o Beogradu i Srbiji!

Procene su da će gledaoci biti u prilici da dnevno posmatraju i do stotinu borbi sa pet borilišta postavljenih u "Štark areni".

Borilački spektakl u "Štark areni" ne završava se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA. U subotu, 18. februara od 19 časova, biće održane profesionalne borbe u organizaciji BRAVE FC iz Bahreina, a borci dolaze iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

- Ovakvi događaji pomažu u stvaranju održive MMA sportske ekonomije u ovim nacijama, koje će dalje razvijati sport na kontinentalnom nivou - kaže predsednik BRAVE FC Mohamed Šahid.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)