PRITISAK UKRAJINE IZAZVAO SNAŽNU REAKCIJU: Oglasili se iz Olimpijskog komiteta: "Pretnje bojkotom su preuranjene"

Tanjug

09. 02. 2023. u 15:39

PRED Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah pozvao je Urajinu da prestane sa pretnjom bojkota Igara u Parizu, ukoliko na njima bude dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

ПРИТИСАК УКРАЈИНЕ ИЗАЗВАО СНАЖНУ РЕАКЦИЈУ: Огласили се из Олимпијског комитета: Претње бојкотом су преурањене

Foto: Printscreen/Jutjub/ABC njuz

Kako se navodi, u pismu, u koji je britanski medij imao uvid, Bah ističe da je pretnja bojkotom preuranjena jer odluka o učešću sportista iz Rusije i Belorusije nije doneta, kao i da Ukrajina prestane da vrši pritisak na druge Olimpijske komitete i organizatore Igara.

Bah je takođe dao punu podršku ukrajinskim sportistima i dodao da svi "osećaju bol i patnju ukrajinskog naroda", ali je i citirao rezoluciju Ujedinjenih nacija u kojoj se kaže da je "bilo koji oblik diskriminacije nekompatibilan sa olimpijskim pokretom" i dva specijalna izvestioca UN koji izražavaju zabrinutost zbog potpune zabrane diskriminacije ruskih i beloruskih sportista.

Prema rečima prvog čoveka MOK-a upravo to su razlozi za razmatranje uključivanja ruskih i beloruskih sportista kao neutralnih na Igrama u Parizu.

 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRELJUBA, JAVNO PONIŽENJE I IZDAJA: Kako je pukao brak Marijane i Lotara Mateusa?