DRUGO ZLATO ZA ITALIJU: Marta Basino svetska šampionka u superveleslalomu

Tanjug

08. 02. 2023. u 14:22

ITALIJANSKA skijašica Marta Basino osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u Francuskim Alpima.

ДРУГО ЗЛАТО ЗА ИТАЛИЈУ: Марта Басино светска шампионка у супервелеслалому

FOTO: AP/Tanjug

Basino je ostvarila vreme od minut, 28 sekundi i šest stotinki. Ona je osvojila treću medalju na svetskim prvenstvima, a drugu zlatnu. Prethodno je u Oreu osvojila timsku bronzu, a pre dve godine u Kortini d Ampeco bila je zlatna u paralel veleslalomu.

Srebro je osvojila Amerikanka Mikejla Šifrin, koja je za pobednicom zaostala 11 stotinki. Ovo je bila 12. medalju za Šifrinovu na svetskim prvenstvima. Ona je pre dve godine u Kortini bila bronzana u ovoj disciplini, a pre četiri u Oreu osvojila je zlato.

Bronzu su u Meribleu podelile Norvežanka Kajsa Vikhof Li i Austrijanka Kornelija Huter, koje su za italijanskom skijašicom zaostale 33 stotinke.

Sutra će na SP u Meribelu biti održan superveleslalom u muškoj konkurenciji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOCIĆ OPREZAN PRE DERBI: Čeka nas težak period...