TRAJE NADA ZA ČETVRTFINALE: Srbija pobedila Argentinu, sad sve oči uprte u Holandiju

Novosti online

21. 01. 2023. u 15:15

RUKOMETAŠI Srbije upisali su novu pobedu na Svetskom prvenstvu. "Orlovi" su bili bolji od Argentine sa 28:22 (12:10) i nada za četvrtfinale i dalje postoji.

ТРАЈЕ НАДА ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Србија победила Аргентину, сад све очи упрте у Холандију

FOTO: Tanjug

Ipak, ne zavisi sve od izabranika Tonija Đerona koji moraju da gledaju Nemačku i nadaju se porazima "pancera" u naredna dva meča.

Da bi Srbija prošla dalje Nemci bi morali da budu poraženi od Holandije i Norveške, što nije nemoguće, s tim da bi Vikinzi u poslednjem kolu protiv tima Alfreda Gislasona mogli da kalkulišu, biraju rivala u nokaut rundi, da li da idu na Španiju ili Francusku.

Dobra stvar je što smo izgubili od Nemačke samo golom razlike (33:34), pa bi i solidna prednost od dva-tri pogotka protiv Holandije mogla da nas odvede među osam najboljih. Sve će biti poznato danas u drugom kolu, pod pretpostavkom da Nemačka izgubi od Holandije.

Što se meča sa "gaučosima" tiče nervozno je Srbija počela utakmicu, nikako nije uspevala da slomi otpor borbenog rivala, pa se na odmor otišlo sa "samo" dva gola prednosti - 12:10.

Nastavak meča doneo je ono što smo svi priželjkivali, mnogo bolju igru naše selekcije i rutinsku pobedu od šest golova razlike.

Srbija sada ima gol razliku +12 (123:111), a Holandija +11 (87:76) s tim što pomenuta reprezentacija tek treba da odigra meč druge runde.

Naša selekcija će poslednji susret u grupi odigrati u ponedeljak od 18 sati upravo protiv Holandije.

Drugo poluvreme: Srbija - Argentina 28:22

60' - "Orlovi" su pobedili Argentinu.

56' - Srbija će pobediti "gaučose" i nada za četvrtfinale Svetskog prvenstva i dalje postoji.

52' - Prvi gol Radivojevića iz igre za maksimalnih +7 Srbije. Izabranici Tonija Đerone krupnim koracima gaze ka novoj pobede na Svetskom prvenstvu.

48' - Lepo je naš tim gradio napad i proigran je Marsenić koji je došao do novog pogotka na ovom meču.

47' - Pukla je odbrana Srbije i to je kaznio Simonet, a potom je kontranapad za minus 3 propustio rival "orlova".

44' - Argentina je u seriji od 2:0. Ramirez je ostao samo na desnom krilu i nije mu bilo teško da pogodi mrežu našeg nacionalnog tima.

41' - Odličan napad Srbije i gol Pešmalbeka. Definitivno je naš tim podigao nivo igre i sad je samo pitanje kojim rezultatom će se meč okončati. Inače, u drguom poluvremenu na golu naše selekcije je Dejan Milosavljev.

37' - Južnoamerička selekcija je postigla drugi gol u nastavku utakmicu, a oba su postignuta sa sedam metara, tako da rival "orlova" još nije pogodio iz igre.

FOTO: Tanjug

35' - Ramirez je realizovanim sedmercem prekinuo seriju Srbije, ali uzvraćeno je istom merom. Radivojević je opet bio precizan.

33' - Evo "orlova" na najvećoj prednosti od početka meča. Gol je postigao Radivojević sa sedam metara i naš tim je posle gola Vanje Ilića stigao do serije 6:0.

31' - Izgubljena lopta Argentine i kontra Srbije koja je okončana golom Dodića i prvi put je plus tri za našu selekciju.

Prvo poluvreme: Srbija - Argentina 12:10

30' - Na kraju je ispalo dobro, s obzirom na to da se Srbija mučila tokom prvog dela meča.

29' - Iskoristila je naša reprezentacija brojčanu prednost. Igralo se 6 na 4 i to je bio novi gol, a onda i Ilić koristi to što je naš rival igrao bez golmana i pogodio se sa polovine terena.

28' - Trenutno je prekid. Srbija je iskoristila još jedan sedmerac, a zbog koškanja igrači Argentine dobili su dva isključenja, naša selekcija jedno.

28' - Dobra saradnja bekova Argentine. Na kraju je Cuparu savladalo Simoneti koji je član francuskog Monpeljea.

FOTO: Tanjug

26' - Uspeo je Marsenić da iznudi sedmerac, a opet je Radivojević pogodio. On na ovom prvenstvu nije promašio nijednom sa sedam metara (6/6).

23' - Južnoamerička selekcija ne odustaje. Ponovo su došli do prednost. Srbija nikako da preuzme u potpunosti kontrolu.

20' - Dobro je Argentina iskoristila igrača više. Napravili su višak na krilu odakle je Lombardi bio precizan.

18' - Opet je +2 za "orlove". Bogdan Radivojević se upisao u strelce sa sedam metara. Istom merom uzvratio je i Lombardi kome je ovo bio treći gol na meču.

15' - Veliku priliku propustio je Lombardi da dovede "gaučose" do vođstva. Na drugoj strani Orbović je ispalio bombu iz levice i pogodio.

12' - Srbija nije realizovala prvi sedmerac. Huan Manuel Bar je uspeo da zaustavi udarac kapitena "orlova". Kažnjena je naša selekcija za promašaj, pa je Lombardi doneo izjednačenje Argentini.

11' - Kreće Srbija da dodaje gas. Opet mrežu rivala pogađa Vorkapić koji je bio najbrži u kontri. Parker se lepo podigao na šut i pogodi gol Srbije.

9' - "Orlovi" opet imaju prednost. Vorkapić se sjajno snašao, uspeo da dođe do lopte pored nekoliko protivničkih igrača i postigne drugi gol na meču.

FOTO: Tanjug

7' - U strelce se upisao i Ramirez. Ovo je bio drugi gola Argentine sa krila, a Kukić se na drugoj strani upisao u strelce.

5' - Dobar napad našeg nacionalnog tima koji je pogotkom završio kapiten Nemanja Ilić. Za sada oba golmana imaju po dve odbrane.

4' - Južnoamerička selekcije je prvi put povela na ovom susretu. Nakon odbrane Bara, rival Srbije je izveo sjajan kontranapad i Cupara je savladan.

2' - Srbija je povela. Podigao se Orbović na šut i čuvar mreže Argentine nije mogao ništa da uradi u toj situaciji. Uspeo je iz teške pozicije da pogodi gol naše selekcije Lombardi.

1' - Nije naša selekcija realizovala prvi napad. Udarac Vukašina Vorkapića zaustavio je golman Bar. Istom merom na drugoj strani uzvratio je Vladimir Cupara.

Uoči meča:

"Orlovi" su u prvom meču druge faze odigrali dobar susret protiv Norveške, ali to nije bilo dovoljno za trijumf, pa će izabranici Tonija Đerone učiniti sve da u duelu sa južnoameričkom selekcijom dođu do pobede. Naši igrači imaju za šta da igraju, moraju da dobiju oba meča do kraja. Svaki gol je bitan. Uporedo sa jurnjavom za četvrtfinalom, u igri su i olimpijske kvalifikacije.

Srbija je favorit na ovom meču, posebno ako se zna da je Argentina poslednja tri duela izgubila dvocifrenom razlikom.

Naša reprezentacija će posle ove utakmice odigrati još jednu, protiv Holandije u ponedeljak od 18 sati.

"Orlovi" trenutno zauzimaju 4. mesto i imaju dva boda, Argentina je šesta i nema nijedan bod.

 

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)