SRPKINJA PIŠE ISTORIJU BOKSA: Jelena Janićijević pred titulom profesionalne šampionke Evrope u VBO

Novosti online

13. 12. 2022. u 11:31

ŽIVOT piše romane, nagrađuje veru i upornost, veliki rad na putu do cilja i ostvarenja snova. Najbolji primeri stižu nam od sportista, koji nas neprestano impresioniraju svojim ostvarenjima i dometima.

СРПКИЊА ПИШЕ ИСТОРИЈУ БОКСА: Јелена Јанићијевић пред титулом професионалне шампионке Европе у ВБО

FOTO: Bokserski savez Srbije

Srpska boks reprezentativka Jelene Janićijević pre samo mesec i po dana postala je prva Srpkinja u istoriji plemenite veštine koja se okitila medaljom sa šampionata Starog kontinenta u olimpijskom boksu.

U kategoriji do 66 kilograma Jelena je osvojila Srbiji odličje na koje se čekalo čitavu dosadašnju istoriju. Prva medalja Srbiji ikada u konkurenciji dama sa najvećih boks takmičenja (Evropsko, Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre) iskovana je u Budvi od strane 37-godišnje Jelene koja je i u tom segmentu pokazala da ni godine ni ništa drugo nije prepreka kada imate zadatak ispred sebe i u kome branite boje Srbije.

Srpska šampionka u velter kategoriji Janićijevićeva dobila je novu, istorijsku šansu za rezultat koji će je staviti na pijedestal evropskog profesionalnog boksa. Jelena Janićijević aktuelna je šampionka Evrope u EBU verziji i četvrta na svetu, a sada ima poziv da se bori za upražnjeni VBO pojas Starog kontinenta.

Reč je o jednom od četiri najjača VBO pojasa na svetu, Generalni sekretar IBA (Međunarodna boks federacija) i VBO organizacija odlučili su da Jeleni pruže priliku da se bori za ovu upražnjenu titulu kao prvoj na listi izazivača. Meč je planiran za prvu polovinu januara 2023, a Bokserski savez Srbije i Balkan boksing organizacija sada su u fazi rešavanja mesta na kome će se srpska boks heroina boriti za istorijski pojas.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)