NESTVARAN DOČEK ZLATNIH ODBOJKAŠICA: Ovo može samo Srbija, pričaće se o neverovatnoj atmosferi!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

16. 10. 2022. u 20:41 >> 20:42

ODBOJKAŠICE Srbije odbranile su titulu Svetskog prvaka u odbojci, a do trijumfa su došle na zaista impresivan način, sa samo četiri izgubljena seta tokom celog šampionata. Prenos dolaska u Srbiju možete da pratite uživo na sajtu "Novosti.rs".

НЕСТВАРАН ДОЧЕК ЗЛАТНИХ ОДБОЈКАШИЦА: Ово може само Србија, причаће се о невероватној атмосфери!

FOTO: N.Skenderija

Jovana Stevanović: Teže je pred našim narodom nego finale

- Moj tata je bio veliki fudbaler. Imam još da radim da ga dostignem. Finale, kao što je Boša rekla. Mnogo je teže pričati pred ovim ljudima nego igrati finale. Odlično smo igrale protiv Brazilki, nisu imale šanse, a posle ove titule idemo u sezone, nadam se na istom mestu. Daće Bog da bude medalja.

Katarina Lazović: San nam se ostvario

- Nismo svesni našeg uspeha. Nismo spavale celu noć. Imamo pravo na slavlje, neopisiv je osećaj biti ovde. San je svakog sportiste da bude ovde, nama se ostvario. Najteže je bilo protiv Poljske, tu se videla naša nervoza, mislim da je to sigurno bila najteža utakmica. Kada smo to preživeli znale smo da možemo.

Ana Bjelica: Četvrtfinale bilo najteže

20.33 - Hvala svima koji su nas podržavali. Ovo prvenstvo je bilo posebno jer smo morale da ga odbranimo. Dale smo sve od sebe, podržavale smo se i odigrale 12 utakmica i 12 pobeda. Ne kaže se džabe da je četvrtfinale najvažnije. Igrale smo protiv Poljske, domaćina. Kada smo probili led sve je bilo lakše. Predivan je osećaj, videćemo se ponovo. 

Brankica Mihajlović: Šesti put, biće još prilika.

Najlepši je osećaj biti ovde, slaviti sa narodom. Ove devojke donele su mnogo sreće ljudima u Srbiji i širom sveta. Prva je uvek najslađa, a ovo što smo ponovili, ne pamtim da je neko uradio. Trebaće nam neko vreme da prođe kako bismo shvatili koliko je ovo veliko i bitno.

Tijana Bošković: Ponovo naredne godine na istom mestu

20.28 -  Hvala što ste nas dočekali. Želim da znate da smo u proteklih par nedelja svaki dan osećali vašu podršku koja je u velikoj meri učinila da budemo jači i bolji i dođemo do svetske titule. Za nas je uvek bila čas i privilegija igrati za zemlju i nacionalni tim. Čvrsto verujem da se vidimo i naredne godine na istom mestu.

Danijele Santareli: Naučiću srpski naredne godine.

20.24 - Dobro veče. Pričaću na engleskom, srpski je komplikovan. Obećavam da ću za sledeću sezonu naučiti još reči. Obečavam vam. Zamišljao sam ovaj dan. Kada smo došli rekli su nam o ovoj mogućnosti. Hvala vam puno. Naš tim je neverovatan, znam da ove devojke su neverovatne. Hvala i mom timu. Uradili su neverovatan posao. Svi ovde rade vredno. Veliki zagrljaj svima i hvala. Sa punim pravom smo uzeli ovaj trofej, jer smo verovali. Hvala svima vama, mojim igračicama koje su me prihvatile. Veliko hvala svima.

FOTO: N.Skenderija

Jovana Stevanović: Srbija u srcu

20.23 - Često nas pitaju koja je naša tajna. Svaka od nas nosi Srbiju u srcu, a balkon u Mislima.

Bojana Drča: Zlato je vaše, hvala na svemu

20.22 - Lakše mi je bilo da igram finale Svetskog prvenstva nego da pričam sada pred vama. Hvala vam na podršci i što ste bili uz nas. Zlato je vaše, hvala vam.

Teodora Pušić: Pobede su tu zbog vas

20.21 - Dobro veče Beograde. Hvala vam što ste došli, da sa nama proslavite svetsko zlato, drugo po redu. Hvala vam na podršci, navijanju, na porukama tokom turnira. Ovih 12 pobeda tu su zbog vas! Hvala vam, Pozdravljam baku i deku koji su došli iz užica da nas pozdrave.

20.17 - Zlatne odbojkašice izašle su na legendarni balkon, gde su dobile gromolglasne aplauze. Posebno su navijači skandirali ime Tijane Bošković.

20.05 - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je u Skuštinu Beograda. Dočekuju ih Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić, kao i Nikola Nikodijević.

19.51 - Na hiljade građana strpljivo čeka odbojkašice. Navijači su "naoružani" transparentima i zastavama.

19.35 - Veliki broj navijača okupio se u Beogradu. Ispred Skupštine Beograda navijači čekaju 20.00 časova kada će odbojkašice i stručni štab reprezentacije pozdraviti navijače.

19.30 -Odbojkašice su odbranile svetsku krunu i preuzele su prvo mesto na rang listi Međunarodne federacije (FIVB).

Srpkinje su vodeće sa 393 boda, dva više od drugoplasirane Italije. Treći je Brazil sa 381, četvrta SAD sa 354, peta Kina sa 330, a šesti Japan sa 316 bodova.

Inače, naše dame su uoči SP bile pete na svetskoj rang listi, koja se, inače, menja iz meča u meč.

18.14 - Supruga najboljeg tenisera Srbije, Novaka Đokovića uputila je poziv pratiocima na doček odbojkašica

FOTO: Printskrin/Instagram/jelenadjokovicndf

Buša: Nismo svesne podviga

- Utisci se još nisu slegli. Ovo je neverovatan uspeh i ova generacija je postigla toliko uspeha da ni sami nismo svesni svega šta smo uradili. Odbraniti zlato, to je težak posao. Imali smo 12 utakmica i ostvarili smo 12 pobeda. Sjajno odigrani mečevi, verovali smo jedna u drugu i borili smo se maksimalno do kraja, rekla je Buša Tanjugu i dodala da bez obzira na to što je malo ko u svetu verovao u njih još jednom zasluženo slavile.

ČAST I PRIVILEGIJA - Bošković: Videćemo se opet istim povodom

15:40 - Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković istakla je da još nije u potpunosti svesna šta je ekipa uradila osvajanjem svetske titule sa maksimalnih 12 pobeda.

- Čast i prvilegija je biti deo ovog tima. Ovo što smo mi uradili malo ko može, najvažnije je što smo verovale jedna u drugu, da smo se držale zajedno i igrale timski. Hvala svima na podršci i daćemo sve od sebe da se ponovo nađemo na istom mestu istim povodom - rekla je Bošković.

15.40 - Kada sam dolazio na mesto selektora imao sam san i nadu da možemo da uradimo nešto veliko i san se ostvario, rekao je selektor odbojkašice Srbije Danijele Santareli.

15.12 - DOMINIRAMO SVETOM - Jovana Stevanović: Skromno smo išle kroz turnir

Dominiramo svetom, od samog početka turnira smo dominirali i samo je trebalo da se sve kockice poslože da bi došla najsjajnija medalja, izjavila je srpska odbojkašica Jovana Stevanović.

- Kroz ceo turnir išli smo skromno, ali rezultati su pokazali ko je najbolji - rekla je Stevanović za Tanjug na dočeku svetskih šampionki na aerodromu Nikola Tesla.

Srpske odbojkašice su na Svetskom prvenstvu u Holandiji drugi put zaredom osvojile titulu svetskog šampiona, ovog puta pobedom nad Brazilkama u tri seta.

* Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić takođe je uputio čestitke zlatnim damama nakon osvajanja Svetskog prvenstva.

Čestitku je uputio i Vanja Udovičić, ministar Omladine i sporta Srbije.

13.00 - Potom su se uputile u Hotel M, gde će im je doček organizovao Odbojkaški savez Srbije, a zlatne odbojkašice davale su izjave za medije.

12.15 - Potom su se uputile u Hotel M, gde će im je doček organizovao Odbojkaški savez Srbije, a zlatne odbojkašice davale su izjave za medije

PROČITAJTE JOŠ: TIĆIN POTEZ PRED KAMERMANOM JE HIT: Šta su odbojkašice zapevale u busu - ludo slavlje, celu noć i celi dan! (VIDEO)

09.17 - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić čestitao je odbojkašicama na tituli.

08.01 - Patrijarh Porfirije uputio je čestitku zlatnim lavicama.

Muzički program dočeka počinje u 19.15 časova na platou ispred Starog dvora, a zlatne odbojkašice Srbije trebalo bi da izađu na balkon Gradske skupštine u 20 časova.

Odbojkašice će u Starom dvoru d -očekati gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

BONUS VIDEO: Zlatne odbojkašice počele sa slavljem nakon osvajanja Svetskog prvenstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna