SRBIJA SILNA I PROTIV DOMAĆINA: Odbojkašice očitale lekciju Poljskoj na Svetskom prvenstvu

Č. V.

04. 10. 2022. u 21:57

ODBOJKAŠICE Srbije nastavile su da dele lekcije rivalkama na Svetsko prvenstvu. Snagu naše reprezentacije osetila je i Poljska koja je poražena sa 3:0 (26:24, 25:22, 25:18) u prvoj utakmici druge faze takmičenja.

СРБИЈА СИЛНА И ПРОТИВ ДОМАЋИНА: Одбојкашице очитале лекцију Пољској на Светском првенству

FOTO: FIVB

Izabranice Danijelea Santarelija upisale su šestu pobedu na planetarnom nadmetanju od kojih je pet bilo maksimalnim rezultatom.

Ovaj meč koji se igrao u Lođu počeo je izjednačeno, ali je Srbija brzo preuzela konce igre i povećavala razliku kako je set odmicao. Naša selekcija je imala prednost 21:16, no Poljakinje se nisu predavale pa su stigle do 24:24, a onda su Tijana Bošković i drugarice osvojile naredna dva poena i stigle su do prednosti.

Drugi segment meča protekao je sa mnogo manje uzbuđenja. Srbija je dominirala, imala maksimalnih +7 - 19:12 i na kraju mirno ovaj deo susreta privela kraju.

BLISTALA Jovana Stevanović/FOTO: FIVB

Ista slika viđena je u trećem setu, kako je odmicao tako je razlika rasla. Poljska nije uspela da pronađe način da se vrati, produži meč i spreči aktuelne šampionke sveta da upišu novu pobedu na prvenstvu.

Najbolji poenterski učinak kod Srbije imala je Tijana Bošković 18 poena, pratila ju je Jovana Stevanović sa 13. Kod domaćina najviše se istakla Olivija Rozanski sa 15 poena, dok je Magdalena Stišjak dodala 15.

Naša selekcija je i dalje na maksimalnom učinku - 6:0, a naredni meč igra sutra od 19 sati protiv Dominikanske Republike.

 

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)