USPESI VREDNI POVERENJA BOKSERSKOG SVETA: Kremlev dobio punu podršku, glasala i Srbija

Novosti online

29. 09. 2022. u 12:12

PROTEKLOG vikenda u Jerevanu je održan Kongres Svetske bokserske asocijacije (IBA).

УСПЕСИ ВРЕДНИ ПОВЕРЕЊА БОКСЕРСКОГ СВЕТА: Кремлев добио пуну подршку, гласала и Србија

FOTO: Bokserski savez Srbije

 Glavni grad Jermenije ugostio je delegate iz puno zemalja sveta. Posle pritisaka koji su usledili od Australije, Holandije, Španije i Novog Zelanda, da se uspešni izbori održani u maju u Istanbulu moraju ponoviti, IBA je donela odluku da održi novi Kongres.

Glavni grad Jermenije bio je sjajan domaćin, a glasalo se samo za dve tačke dnevnog reda. Usledilo je glasanje da li se usvaja izveštaj o radu u Istanbulu, koji je usvojen velikom većinom.

Delegati nekoliko zemalja EU su tražili da se ponovo održe predsednički izbori. Predsednik IBA, Rus Umar Kremlev održao je govor, posle čega je usledilo glasanje. Delegati su glasali za "da" ili "ne", da li žele da glasaju za nove predsedničke izbore.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Čak 106 glasova bilo je za "ne", samo 4 je bilo uzdržano, a 36 delegata glasalo je sa "da". Delegat Srbije je bio potpredsednik Bokserskog saveza Srbije Slobodan Đurić, koji je glasao za "ne" opciju, samim tim i dao veliku podršku Kremlevu.

Od dolaska Kremleva IBA je vratila sve dugove, a velika takmičenja sada imaju nagradni fond za osvajače medalja, a to je počelo Svetskim prvenstvom u Beogradu 2021. godine.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)