"DELFINI" OVO NISU NI SANJALI: Mađarska deklasirala vaterpolo reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu

Novosti online

31. 08. 2022. u 20:06 >> 20:06

VATERPOLISTI Mađarske deklasirali su Srbiju rezultatom 16:7 u duelu grupe D na Evropskom prvenstvu u Splitu. I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

ДЕЛФИНИ ОВО НИСУ НИ САЊАЛИ: Мађарска декласирала ватерполо репрезентацију Србије на Европском првенству

FOTO: VSS

Reprezentacija Srbije nije uspela da se direktno plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Splitu i moraće da igra osminu finala.

U meču drugog kola Grupe D, selekcija Dejana Savića je večeras doživela ubedljiv poraz, da ne kažemo pravu blamažu od selekcije Mađarske rezultatom 16:7, po četvrtinama 3:2, 4:0, 4:2 i 5:3.

Mađari su tako osigurali prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale, a naš tim sada čeka rasplet u Grupi B, odakle će nam rival u osmini finala najverovatnije biti selekciuja Francuske. Pre toga, u petak u podne reprezentacija Srbije odigraće i meč trećeg kola u grupi protiv Slovenije.

SRBIJA - MAĐARSKA 4/4 7:16 (2:3, 0:4, 2:4, 3:5)

Četvrta četvrtina

7' Burian je postigao gol za konačnih 7:15.

4' Gergo Fekete je iznova iskoristio priliku i hendikep Srbije, te je sa igračem više

3' Pljevančić je isključen, novi gol sa igračem više, postigao ga je Vučinić.

2' Radomir Drašović pogađa za Srbiju, Angal je neposredno pre gota isključen na 20 sekundi.

1' Novi igrač više, novi gol za Mađare, Angal je ponovo bio strelac.

Treća četvrtina 2:4

7' Otvoreni šut imao je Strahinja Rašović, ali kao u transu reagovao je Soma Vogel, Stiže odmah kazna na drugoj strani, Danijel Agnal poentirao je iz kontre.

5' Neverovatno, ponovo igrač više bio je koban za "delfine". Akos Konarik bio je strelac, raspalio je kroz nekoliko igrača, pravo iza leđa Rističevića.

4' Protiv Evropskog prvaka Mađarske sa dva metara prvenac na evropskoj vaterpolo smotri postigao je Luka Pljevančić.

3' Sada i Srbija koristi igrača više u bazenu. Radomir Drašović odlično koristi dodavanje Strahinje Rašovića za treći pogodak naše reprezentacije - 3:9.

2' Vasilije Martinović je isključen na 20 sekundi, koriste to igrači rivala, Janšik Šilard je raspalio po lopti, uspeva Rističević da je zaustavi, ali je ipak prešla gol liniju. 

1' Janšik se našao u prilici, a odlično reaguje čuvar mreže Srbije. Nije iskoristila Srbija dobru odbranu, Vico je promašio, a brzo na drugoj strani Akos KOnarnik postiže svoj drugi gol.

Druga četvrtina 0:4

8' Sada je Srbija imala igrača više, a Viktor Rašović šutirao je preko gola. Četverac za Mađare, Krištan Marheš pogodio je sa penala za 2:7

7' Ne uspevaju naši vaterpolisti da dođu do gola, ukrao je Đorđe Vučinić loptu, a Marko Radulović bio je neprecizan. Isključen je potom Rašović, a Adam Nagi to koristi.

4' Pokušao je da odgovori Mandić, pogodio je stativu.

3' Koristi Mađarska grešku "delfina", povukli su kontru, a Manherc drugim golom u nizu uvećava prednost našeg rivala - 2:5.

2' Isključen je Stojanović 20 sekundi, koristi to Mađarska Manherc podiže vođstvo evropskog šapiona  na 2:3

Prva četvrtina 2:3

8' Nezgodno je bilo u narednom napadu, Burjan je ponovo raspalio po lopti, ovoga puta na liniji zaustavlja je golman Srbije Rističević. Bilo je blizu, pregledao je sudija VAR video, ipak je na vreme zastavio golman Srbije loptu.

6' Radomir Drašović je pogodio stativu, a na drugoj strani usledila je brza kontra, ponovo vode Mađari, snašao se odlično Gergeli Burjan.

5' Molnar je odlično uplivao, nadjačao je Strahinju Rašovića i pogodio. Nije dugo trajalo vođstvo rivala, rpecizan je bio Strahinja Rašović sa četverca.

4' Isključen je Molnar na 20 sekundi. Fogil brani, a odmah u narednom napadu koristi Srbija igrača više.

3' Nekoliko promašaja viđeno je u nizu, a Akos Konarik je imao previše prostora i Mađari vode.

UOČI MEČA

Četa Dejana Savića na premijeri Evropskog prvenstva "razbili" su Izrael 15 razlike (18:3), a Mađarska je Sloveniju dobila sa golom više (23:7)

Pred Klasik svetskog vaterpola, selektor Delfina naglasio je da ovaj meč može da bude odlučujući za osvajanje prvog mesta u D grupi.

Poslednji treći meč grupne faze, Srbija će odigrati 2. septembra, tačno u podne, protiv Slovenije.

REČ SELEKTORA DEJANA SAVIĆA

- Taj duel znači ko će biti prvi u grupi i direktan učesnik četvrtfinala. Analiziraćemo igru protiv Izraela u kojoj je bilo grešaka, kao što ćemo analizirati i Mađare, najjačeg rivala u grupi, izjavio je Savić.

Mađarska je posle Svetskog prvenstva u Budimpešti, na kom je zauzela sedmo mesto, smenila selektora Tamaša Merca, a na njegovo mesto došao je Žolt Varga.

- Njihov najveći motiv je da se u novom sastavu predstave na taj način da se zaboravi neuspeh u Budimpešti. Imamo naše adute, znamo koga treba da zaustavimo. Atmosfera je odlična i optimistički očekujemo duel, rekao je o Mađarima srpski vaterpolista Lazar Dobožanov.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)