ATLETSKO EP U MINHENU: Srbija sa 14 takmičara, glavne uzdanice Ivana, Adriana i Angelina

Novosti online

08. 08. 2022. u 12:08

NOVI podvizi i rekordi na vidiku! Iako je opšti utisak da je naša atletska reprezentacija već ostvarila veliki uspeh ove sezone, sve do sada ostvareno može da dobije nastavak, ali i da bude nadmašeno.

АТЛЕТСКО ЕП У МИНХЕНУ: Србија са 14 такмичара, главне узданице Ивана, Адриана и Ангелина

FOTO: SAS

Predaha za glavne aktere „kraljice sportova“ nema, ide se dalje u jakom ritmu u nove šampionske pohode, ovaj put na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke koje će biti održano od 15. do 21. avgusta 2022. godine u Minhenu (Nemačka), gde će Srbiju predstavljati 14 atletičara.

Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplje), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Najstariji član tima Srbije biće Dragana Tomašević kojoj će ovo biti sedmo po redu učešće na Evropskom prvenstvu.

- Želja i cilj mi je budem među 12 najboljih. Disk je dosta napredovao i kvalifikaciona norma je bila jača nego svih prethodnih godina, ali daćemo sve od sebe i nadamo se finalu - rekla je Dragana koja će kvalifikacije u bacanju diska imati prvog dana takmičenja od 18:15 časova.

Milana Tirnanić ove godine istrčala je drugi rezultat Srbije svih vremena na 100 m – 11.37. Ona nije uspela da ispuni normu za Minhen, ali je na osnovu svojih rezultata upala u kvotu od 36 najbržih devojaka.

- Prošle godine norma je iznosila 11.44, za koju mi je tada nedostajalo 2 stota dela sekunde. U međuvremenu, pravila su se promenila pa je bilo neophodno ili istrčati 11.24 i otići direktno ili upasti u kvotu od 36 najbržih devojaka u ovom trenutku. Za polufinale se bori 24 devojke, pa ću šansu da ja budem jedna od njih tražiti u činjenici da sam na poslednjoj trci na mitingu u Gracu bila na nivou ličnog rekorda 11.41 (11.37). Ovo je moje prvo  Prvenstvo Evrope na otvorenom, ali četvrto veliko takmičenje uzastopce. Iskustva mi ne nedostaje, volim da se takmičim u jakoj konkurenciji, jer me to pomera dalje i bolje, ostaje onaj faktor sreće koji je veoma bitan u sportu, ali koji mi je nekako uvek izmicao - rekla je Milana koja će takođe na stazu izaći prvog dana takmičenja od 11:05 časova.

Strahinja Jovančević bio je prvi daljaš ispod crte u kvoti od 26 atletičara, on je ove sezone najdalje skočio 7.82 m, dok je njegov lični rekord 8.05 m.

- Veoma sam srećan što ću ići na EP. Ovo je moje prvo veliko takmičenje još od Glazgova 2019.godine, a na otvorenom još od EP u Berlinu 2018. Zbog toga ne želim da imam neka prevelika očekivanja, već sam postavio jedan zadatak pred sobom, a to je da se domognem finala - bio je kratak Strahinja, koga ćemo na zaletištu skoka udalj gledati 15. avgusta od 12.10 časova.

Takmičenje će direktno prenositi Radio - televizija Srbije (RTS).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna