BOKSERSKI SPEKTAKL: Rus na Amera u Beogradu na vodi

V. N.

07. 08. 2022. u 09:21

PRESTONICA "plemenite veštine" 26. avgusta biće Beograd. Glavni grad naše zemlje spojio je boksere, Murata Gasijeva iz Rusije i Amerikanca Karlosa Velča, koji će se u borbi za VBA pojas "tući" u ringu smeštenom u Beogradu na vodi.

БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ: Рус на Амера у Београду на води

FOTO: Jovan Marković

Gvozdeni, kako je nadimak Rusu iz Osetije, u karijeri ima fenomenalne rezultate, pošto je od 28 borbi u 21 pobedio tehničkim nokautom. Jedini poraz doživeo je od akutelnog svetskog prvaka u superteškoj kategoriji Aleksandra Usika, ali kada su se borili u finalu kruzer svetske serije još 2018.

Poslednju borbu Murat je imao pre skoro godinu dana, a izuzetno je motivisan pred duel sa 42-godišnjim bokserom iz SAD.

- Samo pozitivne emocije, jedva čekam da uđem u ring u Beogradu. Prvenstveno bih hteo da se zahvalim Ruskoj Federaciji, Bokserskom savezu Srbije i Svetskoj promociji boksa za ovaj događaj. Siguran sam da će biti sjajno veče i odličan meč i pokazaću svoj maksimum. Biće to fantastičan događaj za ljubitelje boksa - istakao je Gasijev.

Nakon obilaska Beograda, uputio se Murat na Zlatibor, gde će obaviti završne pripreme. Utisci o Srbiji su odlični.

- Prvi put sam u Srbiji, koja je jako lepa zemlja sa dobrim i ljubaznim, plemenitim ljudima. Ovde se ne osećam kao gost, izuzetno mi je prijatno, kao da nikad nisam otišao od kuće - naglasio je Murat.

Odlučio je da krene stopama svog idola sa kojim deli nadimak, Majka Tajsona. Energiju sa uličnih borbi rešio je kanališe i postao je profesionalac, ali mu boks nije bio prvi sport.

- Želeo sam da budem kao Muhamed Ali i Majk Tajson. Pre boksa sam igrao fudbal, bavio se rvanjem i džudom. Ipak, boks je najbliži mom karkteru - objasnio je Gasijev.

I DALjE "GLADAN" POBEDA

SA 18 godina je Murat počeo profi karijeru, sa 25 došao je naslova najboljeg na planeti, a i dalje je gladan trijumfa.

- Za mene je svaka pobeda kao još jedan korak kroz koji prolazim i idem dalje - kaže Gasijev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna