NIKOLA MILUTINOV PONOVO MEĐU ORLOVIMA: "Fokus na Grčku i Tursku, imamo dobar tim, ali neće biti lako"

Novosti online

07. 08. 2022. u 09:10

NIKOLA Milutinov (27) se vratio u jato "orlova" posle tri godine.

НИКОЛА МИЛУТИНОВ ПОНОВО МЕЂУ ОРЛОВИМА: Фокус на Грчку и Турску, имамо добар тим, али неће бити лако

FOTO: M. Vukadinović

Centar CSKA zbog raznoraznih povreda nije mogao da bude deo košarkaške reprezentacije Srbije još od Svetskog prvenstva u Kini odigranog 2019. Sada, kada je ponovo tu, kao i ostatak čete Svetislava Pešića, ima najviše ambicije.

- Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju - istakao je Milutinov za sajt KSS.

Iako je u glavama navijača Evropsko prvenstvo na kojem će Srbija ciljati medalju, visoki as ipak prvo želi da se Srbija vrati na pobednički kolosek u kvalifikacijama za SP, gde su porazi od Letonije i Belgije značajno otežali put "orlova" ka najvećoj planetarnoj smotri. Krajem avgusta, Pešićevim pulenima predstoje okršaji sa Grčkom (25. 8.) u Beogradu, pa zatim sa Turskom u gostima (28. 8).

- Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Štark arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama - naglašava Milutinov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna