NI ON VIŠE NIJE OPTIMISTA: Vitalij Kličko ne vidi svetlo na kraju tunela

Novosti online

29. 07. 2022. u 11:52

BIVŠI bokserski šampion, a sada gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko kaže da ne vidi u skorije vreme kraj rata sa Rusijom.

НИ ОН ВИШЕ НИЈЕ ОПТИМИСТА: Виталиј Кличко не види светло на крају тунела

Foto: Printskrin

Kličko je skeptičan oko toga kako će se završiti sukob u Ukrajini. U intervjuu za radio-stanicu "Bi-Bi-Si Vels" on je rekao da trenutno "ne vidi svetlo na kraju tunela, ali se nada da borba neće trajati godinama" - prenosi "Hubu njuz".


Prema njegovim rečima, sa Rusijom više nije moguće postići kompromis za okončanje rata.

- Nije kompromis ako date deo teritorije Ukrajine. Mi ne štitimo samo našu decu, naše porodice. Mi štitimo i vaše, branimo i sve na Zapadu - izjavio je bivši bokser.

Na pitanje novinara da li Zapad, a prvenstveno Velika Britanija treba više da pomognu kada je u pitanju vojna tehnika, Kličko je rekao da će im biti potrebno još naoružanja ako se situacija pogorša.

- Za sada imamo dovoljno oružja od stranih partnera, ali to bi se uskoro moglo promeniti - zaključio je gradonačelnik Kijeva.


Podsetimo, Kličko se ovih dana našao i na meti javnost pošto je sa ambasadorkom Nemačke u Ukrajini Ankom Feldhuzen i dva nemačka ministra napravio koktel u kancelariji svoje partije Udar.


Na fotografijama koje su se pojavile u medijima svi su srećni, a ljude je razljutilo njihovo ponašanje, jer izgledaju nasmejani "kao da nema rata".

BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!