BAŠ REŠILI DA RASTUŽUJU SRBE: Vaterpolisti Italije osvojili Svetsku ligu

Novosti online

27. 07. 2022. u 21:30

VATERPOLO reprezentacija Srbije, podmlađena i oslabljena, zauzela je peto mesto na završnom turniru Svetske lige 2022. održanom u Strazburu, a zlato je pripalo Italiji - koja je u finalu savladala Sjedinjene Američke Države sa 13:9 (1:2, 3:2, 6:1, 3:4).

БАШ РЕШИЛИ ДА РАСТУЖУЈУ СРБЕ: Ватерполисти Италије освојили Светску лигу

Foto: Arhiva V.N.

U meču za petu poziciju, "delfini" su savladali Crnogorce, prošlogodišnje pobednike ovog takmičenja, a nakon što je posle tog meča Španija osvojila treće mesto pobedom nad Francuskom od 11:8 (3:3, 2:1, 4:2, 2:2), na red je došlo veliko finale.

Italijani, koji su u četvrtfinalu eliminisali Srbiju rezultatom 14:7, isprva su gubili od Amerikanaca, ali su postepeno "dodavali gas", preokrenuli rezultat, pa maestralnom trećom deonicom u kojoj su dali šest golova a primili samo jedan - napravili odlučujući korak ka tituli.

Najefikasniji u selekciji "azura" bili su Đakomo Kanela, Luka Damonte i Eduardo di Soma sa po tri gola. U reprezentaciji SAD, koju sa klupe predvodi srpski trener Dejan Udovičić, najbolji je bio Aleksander Boven sa tri pogotka.

Sedmo mesto je zauzela Australija, pobedom nad Kanadom od 13:9.

Podsetimo, "delfini", koji su na ovom takmičenju nastupali bez osmorice standarnih prvotimaca, uskoro će se posvetiti pripremama za Evropsko prvenstvo. Domaćin šampionata je Split, i to od 29. avgusta do 10. septembra.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)