E, TAKO SE TO RADI! Srpski vaterpolo revanš Crnoj Gori, "delfini" za kraj Svetske lige potopili branioca trofeja

Novosti online

27. 07. 2022. u 17:01

VATERPOLO reprezentacija Srbije, podmlađena i oslabljena, zauzela je peto mesto na završnom turniru Svetske lige 2022. održanom u Strazburu.

Е, ТАКО СЕ ТО РАДИ! Српски ватерполо реванш Црној Гори, делфини за крај Светске лиге потопили браниоца трофеја

FOTO: VSS

U meču za petu poziciju, "delfini" su savladali komšije, prošlogodišnje pobednike ovog takmičenja, sa 8:6, po četvrtinama 2:0, 1:2, 2:1, 3:3.

Time su se izabranici Dejana Savića revanširali crnogorskoj selekciji za ubedljiv poraz na startu završnog turnira, kada je Srbija poražena sa 16:8.

Bez osmorice dosad standardnih igrača, uz nekoliko povreda, podmlađeni "delfini" su ovo nadmetanje završili sa tri pobede, te tri poraza - dva u takmičenju u grupi, a onda i od Italije u četvrtfinalu.

Posle eliminacije iz borbe za medalju, usledili su trijumfi nad Kanađanima i Crnom Gorom (koja je i sama imala oslabljen tim u odnosu na prošlogodišnji, ali ne koliko i Srbija), što samo može da ohrabri selektora Savića pred predstojeće izazove.

A prvi naredni ubrzo sledi - "delfini" će se posvetiti Evropskom prvenstvu čiji je domaćin Split, od 29. avgusta do 10. septembra.

U pobedi nad Crnom Gorom, najefikasniji u selekciji Srbije bio je Đorđe Vučinić sa tri gola. Po jednom u strelce upisali su se Vuk Milojević, Nikola Lukić, Vasilije Martinović, Ognjen Stojanović i i Marko Radulović. U poraženoj ekipi najbolji je bio Dušan Matković sa tri gola.


Australija je osvojila sedmo mesto, pošto je pobedila Kanadu 13:9.

Francuska i Španija će se boriti od 18 sati za treće mesto, dok će u finalu od 20 časova igrati SAD i Italija.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)