SRBIJA POBEDILA AUSTRALIJU: "Delfini" zaigrali kako znaju i pokazali zašto su vaterpolo sila

Č. V.

24. 07. 2022. u 15:33

VATERPOLISTI Srbije pobedili su Australiju sa 14:7 (4:3, 3:1, 2:3, 5:0) u 3. kolu Završnog turnira Svetske lige koji se igra u Strazburu.

СРБИЈА ПОБЕДИЛА АУСТРАЛИЈУ: Делфини заиграли како знају и показали зашто су ватерполо сила

Foto: EPA-EFE/Sandor Ujvari

Zaigrali su izabranici Dejana Savića onako kako znaju i odmah su stavili do znanja rivalu zašto su vaterpolo sila. Ovo im je bio prvi trijumf na turniru.

Australija se držala samo prvu četvrtinu koju su "delfini" dobili 4:3. Od tog momenta odbrana naše reprezentacije je počela sjajno da radi, pa je Srbija u drugom periodu primila samo jedan gol.

Rival našeg nacionalnog tima je podigao nivo igre u trećem periodu koji je dobio sa 2:3. Ipak, razgoropadila se Srbija u poslednjem periodu i protivniku nije dozvolila da savlada Lazara Dobožanova.

"Delfini" su na ovoj utakmici izveli šest peteraca i svaku put su bili precizni, što je još jedan pokazatelj odlične igre.

Najefikansiji u našoj reprezentaciji je bio Gavril Subotić sa četiri gola, a jedan manje je postigao Marko Radulović.

Još uvek se ne zna na kom mestu na tabeli će izabranici Dejana Savića okončati grupnu fazu. U slučaju da Španija savlada Crnu Goru biće treći i igraće sa vicešampionom sveta, selekcijom Italije. Ukoliko svetski prvak izgubi od naših komšija bićemo na četvrtoj poziciji i sledi nam duel sa SAD.

 

Četvrta četvrtina: Srbija - Australija 14:7

32' - Kraj utakmice!

31' - Podigao se Subotić i sa šest metara pogodio. Ovo mu je bio četvrti pogodak na utakmici i najbolji je strelac Srbije.

29' - Fantastičan napad naše selekcije. Kružila je lopta, potom došla do Nemanje Vica koji je pogodio sa dva metra. Zanimljivo ovo je njegov prvi gol na turniru.

28' - Sjajno se Srbija izborila za šesti peterac na utakmici. Seriju pogodaka sa pet metara nastavio je Marko Radulović i "delfini" prvi put idu na četiri gola viška. Nakon dobre odbrane usledila je majstorija Petra Velkića - gol šraubom.

26' - Odličan napad igrača više. Dejan Savić je na tajm-autu objavio šta treba da se igra, a Ognjen Stojanović sjajnim šutem sa leve strane ponovo vraća +3 na naš konto - 10:7.

25' - Australije je dobila treći sprint za loptu, no loš odigrali su loš prvi napad u poslednjoj deonici meča.

Treća četvrtina: Srbija - Australija 9:7

24' - Loša odbrana Srbije. Australija je to iskoristila i iznudila peterac i to na tri sekunde pre kraja. Sigural realizator je bio Čaz Pot.

24' - Imao je naš rival kontru da dođe na gol zaostatka, ali je fantastično intervenisao Dobožanov. Na drugoj strani Nemanja Vico je izborio peterac. Srbija sa pet metara ne greši, još jednom je precizan bio Subotić.

23' - Smanjuje Australije prednost. Iznudili su faul Radulovića, a Nejtan Pauer je drugim pogotkom ostavio nadu u preokret.

22' - Ni jedni ni drugi nisu iskoristili igrača više, pa je rezultat sa starta trećeg perioda nepromenjen. "Delfini" čuvaju prednost od tri gola razlike.

19' - Srbija se izborila za četveri peterac. Velkić je fauliran nepropisno, dok je do drugog gola na utakmici stigao Subotić.

17' - Upseli su naši vaterpolisti da dođu prvi do lopte, ali nisu realizovali prvi napad, pošto je stativa sprečila Subotića da postigne pogodak. Australijan posle dužeg vremena dolazi do gola, a u strelac je bio Blejk Edvards.

Druga četvrtina: Srbija - Australija 7:4

16' - Fantastična druga četvrtina "delfina" koji su primili samo jedan pogodak i sa velikih tri gola prednosti idu na odmor.

14' - Neverovatan promašaj Australije. Iz izgledne pozicije je pogođena prečka, pa je kazna stigla na drugoj strani nakon što je sa pet metara pogodio Stojanović.

11' - Sjajna kontra "delfina" i gol Gavrila Subotića. Nije mnogo čekvao vaterpolista Crvene zvezde. Iskreirao je dobru poziciju i upisao se strelce, te na taj način odveo Srbiju prvi put na +2 - 6:4.

9' - Dugo je držao loptu Vuk Milojević, fintirao rivala, tražio poziciju i na kraju pogodio za novu prednost naše reprezentacije.

9' - Drugi put na meču Australijancu su prvi doplivali do lopte i odmah dolaze do izjednačenja. Iznenadili su Srbiju koja se nije pošteno ni namestila u odbrani, a Blejk Edvards se drugi put upisao u strelce.

Prva četvrtina: Srbija - Australija 4:3

8' - Fantastičan završetak prve četvrtine. Izvio se Lukić iz vode i iz velike daljine uspeo da pogodi mrežu rivala i donese prvu prednost "delfinima".

6' - Sada je Vučinić preuzeo ulogu od Radulovića i pogodio sa pet metara. Srbija nedozvoljava rivalu da se odlepi, pa se za sada igra gol za gol.

5' - Drugi pogodak na utakmici Radulovića. Odlično je kombinovao sa Lukićem i pronašao je rupu u odbrani rivala što mu je omogućilo da ponovo izjednači ishod. Na drugoj strani sjajan pozicioni napad protivnika Srbije koji je golom sa pozicije centra završio Nejtan Pauer.

4' - Do prvog peterca je došla i Australija, a Luk Pavilrd, član Barselonete je pogodio za novo vođstvo svoje reprezenacije.

4' - Nije rival "delfina" iskoristio igrača više, ali loš napad odigrala je i naša selekcija, pa je rezultat nepromenjen.

2' - Australija je povela iz prvog napada, ali je na drugoj strani Nemanja Vico izborio peterac koji je u gol pretvorio Marko Radulović.

Uoči meča:

U podmlađenom sastavu su stigli "delfini" na ovo takmičenje koje se održava u Strazburu i najviše je ta mladost razlog za dva poraza u prve dve utakmice.

Čak devet igrača koji su igrali na Svetskom prvenstvu sada nisu tu. Nema lidera poput Branislava Mitrovića, Dušana Mandića, Nikole Jakšića... ali tu su neka nova imena koja su budućnost našeg vaterpola.

Srbija je u prvom kolu poražena od Crne Gore, dok je u drugoj rundi izgubila od Španije i to tako što je pala u finišu utakmice.

Sada aktuelne olimpijske šampione, vaterpoliste Srbije čiji je UNIQA sponzor očekuje duel sa Australijom koji ima učinak 1-1. Ovo je duel za plasman, pošto sve četiri ekipe iz grupe prolaze u narednue fazu.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna