"SRBI UVEK IDU NA MAKSIMUM": Naši vaterpolisti veoma motivisani pred završni turnir Svetske lige

Novosti online

21. 07. 2022. u 15:33

SRPSKI vaterpolista Marko Radulović izjavio je da je optimista uoči početka završnog turnira Svetske lige i da naš nacionalni tim uvek ide na maksimum.

СРБИ УВЕК ИДУ НА МАКСИМУМ: Наши ватерполисти веома мотивисани пред завршни турнир Светске лиге

FOTO: M. Vukadinović

Srbija se nalazi u grupi B sa Australijom, Španijom i Crnom Gorom, a naša selekcija je danas pre podne održala poslednji trening uoči puta u Francusku.

- Španija je stari rival, svetski prvak. Australija je u Segedinu bila težak protivnik, a Crna Gora je baš vaterpolo zemlja. Najvažnije će biti četvrtfinale. Dobro je da su stariji dobili malo odmora. Mi mlađi ćemo da pokažemo koliko možemo da odgovorimo zahtevima trenera - rekao je Radulović, a prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Golman srpskog tima Dimitrije Rističević je podsetio da će svaka reprezentacija odigrati šest mečeva u šest dana.

- Posebno je bitno četvrtfinale. Jak je turnir, kvalitetni sastavi Amerike i Francuske, finalisti SP Španija i Italija. Nema kalkulacija, idemo uvek na pobedu - dodao je on.

Srpski vaterpolista Nemanja Vico veruje u dobar plasman u Svetskoj ligi.

- Svetska liga je test da vidimo koliko možemo pod stresom, umorom i pritiskom. Ulazimo u svaku utakmicu iz sve snage. Nema slabog rivala. Na kraju biće ovo vid dokazivanja za mlađu ekipu i naravno u funkciji Splita - rekao je Vico.

Srpski vaterpolisti će u petak rano ujutro preko Frankfurta otputovati u Strazbur, a već od 18 časova igraće u prvom kolu protiv Crne Gore.

U Grupi A su Italija, Kanada, Francuska i SAD.

Srbija ima na raspolaganju sledeće igrače: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).


BONUS VIDEO: Filip Filipović najbolji sportista 2021. godine
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega