VIŠE OD 50 RUSA OSTAJE BEZ POSLA? "Oni i njihove porodice su u teškom položaju" - pitanje je šta će biti sa hokejašima u Americi

Novosti online

08. 07. 2022. u 17:49

KAKO se specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini nastavlja, Nacionalna hokejaška liga (NHL) je izdala saopštenje u kojem osuđuje napad i prekida odnose sa preduzećima u Rusiji, uz izražavanje zabrinutosti za igrače rođene u najvećoj zemlji sveta koji igraju hokej u Sjedinjenim Američkim Državama.

ВИШЕ ОД 50 РУСА ОСТАЈЕ БЕЗ ПОСЛА? Они и њихове породице су у тешком положају - питање је шта ће бити са хокејашима у Америци

Foto AP

Više od 50 Rusa aktivno igra u najjačoj ligi sveta, ali pitanje je da li će i sledeće sezone biti tako.


- Zabrinuti smo za budućnost igrača iz Rusije, koji igraju u NHL-u u ime svojih klubova, a ne u ime Rusije. Razumemo da su oni i njihove porodice stavljeni u izuzetno težak položaj. - navodi se u saopštenju lige.

Čelnici NHL-a su pozvali da se rešenje za konflikt reši mirnim pute, a do tada će u potpunosti prekinuti saradnju sa Ruskom Federacijom.

Nacionalna hokejaška liga osuđuje rat u Ukrajini i poziva na mirno rešenje što je brže moguće. Odmah stupajući na snagu, suspendujemo naše odnose sa našim poslovnim partnerima u Rusiji i pauziramo naše društvene i digitalne medijske sajtove na ruskom jeziku. Pored toga, prekidamo bilo kakvo razmatranje Rusije kao lokacije za sva buduća takmičenja koja uključuju NHL - zaključili su čelnici lige.

BONUS VIDEO: Kad "Bože pravde" zagrmi u Rusiji

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRAVA ROMANTIKA Kako se Joksimovići provode u Kataru: Objavili očaravajuću fotku - Negde u pustinji