PUBLIKA VRIŠTALA, SVET ZANEMEO: Užasan incident na trci Formule 1, a usred nesreće - desilo se pravo čudo (FOTO / VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2022. u 17:09

TRKA Formule 1 za veliku nagradu Velike Britanije donela je veliku strepnju svih ljubitelja auto-moto sporta kada se udes desio na samom početku.

ПУБЛИКА ВРИШТАЛА, СВЕТ ЗАНЕМЕО: Ужасан инцидент на трци Формуле 1, а усред несреће - десило се право чудо (ФОТО / ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Žu Guanju, vozač Alfa Romea, doživeo je da u sudaru koji se desio na startu, "poleti" jer je odmah potom počelo jezivo prevrtanje njegovog bolida.


Guanju je pravim čudom ostao ne samo živ, već i bez ikakvih fraktura, saopštio je 15-ak minuta kasnije njegov tim, iako su se za život ovog vozača mnogi pribojavali posle scene koju možete i vi da vidite:


Nova pravila Formule 1, o dodatnoj zaštiti onih koji su za volanima, poslednjih godina su prilično popravila izglede vozača u incidentnim situacijama.

Upravo je "Halo" zaštita "kokpita" i najzaslužnija što je pomenuti pilot Alfa Romea prošao kako je prošao, imajući u vidu sve okolnosti.

Zbog ovog incidenta, trka na stazi Silverstoun je prekinuta na oko pola sata, a nastavljena je u 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba