"MOGAO SAM IZGUBITI BILO KOJI MEČ, ALI TAJ NE": Habib primljen u Kuću slavnih, pa se osvrnuo na najveću borbu u istoriji MMA

Novosti online

01. 07. 2022. u 19:58

NEPORAŽENI dagestanski borac Habib Nurmagomedov održao je zanimljiv govor nakon što je primljen u UFC-ovu Kuću slavnih.

МОГАО САМ ИЗГУБИТИ БИЛО КОЈИ МЕЧ, АЛИ ТАЈ НЕ: Хабиб примљен у Кућу славних, па се осврнуо на највећу борбу у историји ММА

Foto: Printskrin

Niko ne može osporiti da Habib zaslužuje biti tamo, jer radi se o čoveku koji iza sebe ima 29 pobeda u jednako toliko profesionalnih MMA nastupa, a 13 od njih zabeležio je u trenutno najjačoj organizaciji - UFC.


Tri puta je uspešno branio titulu šampiona u lakoj kategoriji i sve to čini ga jednim od najvećih MMA boraca u istoriji ovog sporta.

On je pobeđivao vrhunske borce tokom karijere, ali jedan trijumf istakao je kao najveći i najznačajniji u svojoj karijeru.

- Bilo je to ovde, u ovoj areni, šestog oktobra 2018. godine. Najveća borba u istoriji MMA sporta. Jako sam srećan jer sam pobedio u tom meču. Prihvatio bi poraz u bilo kom meču, osim u tome - rekao je Nurmagomedov, aludirajući na duel koji je odradio protiv Konora Mekgregora.

 

Borba je predvodila UFC 229, a čak 2,4 miliona gledalaca platilo je da gleda prenos ovog meča, što je apsolutni rekord u MMA.

Ljubitelji ovog sporta se sećaju koliko je tenzija i raznoraznih sukoba prethodilo toj borbi, a Nurmagomedov je Konoru sve naplatio i to sa kamatama, onda kad su se našli u kavezu. Dagestanac je dominirao od samog početka pa sve do kraja borbe, u kojoj je polugom završio Irca, koji je predao meč.

BONUS VIDEO: Sudija nakon nokauta morao da "uspava" jednog borca

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024