"VUKOVI" ZA TITULU: Drama u polufinalu vateprolo Lige šampiona, Novi Beograd slavio protiv Breše

S. Rajić

03. 06. 2022. u 20:37

Dramatičan i težak okršaj završio se povoljno za vaterpoliste Novog Beograda. Pogotkom Angelosa Vlahopulosa pet sekundi pre kraja izabranici Igora Milanovića savladali su u polufinalu F8 Lige šampiona Brešu sa 14:13.

ВУКОВИ ЗА ТИТУЛУ: Драма у полуфиналу ватепроло Лиге шампиона, Нови Београд славио против Бреше

FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

U borbi za trofej "vukovi" će se sastati sa pobednikom drugog polufinalnog meča između italijanskog Pro Reka i mađarskog Ferencvaroša.

Od samog starta viđena je rovovska bitka u bazenu. Verovatno zato što je ulog bilo finale, ali obe ekipe su u utakmicu ušle stegnute. Led je prvo probila ekipa Breše preko centra Konstantina Bikarija, dok je nulu sa semafora novobeograđana u trećem minutu skinuo je pogotkom Radomir Drašović. Ipak, u prvom delu sjajan je bio brazilski golman Žoao Pedro. Čuvar mreže je kao hobotnica skidao udarce bekova italijanskog tima, čak i u jednom napadu istakao sa dve odbrane sa igračem manje. Sve to pulenima Igora Milanovića nije bilo za utehu jer se lopta uglavnom odbijala gostima. Jedino što je "vukove" održalo u životu bila je dobra realizacija vaterpoliste više iz kojeg su postigli sve golove u prvom periodu, pa su na pauzu sa prednošću od dva gola otišla Breša 4:3.

U drugom kvartalu razvila se još žešća borba, a zbog granitnih bedema oba tima prvi pogodak viđen je tek na polovini deonice. Stvari je u bazenu razmrdao i podigao publiku na noge Dušan Mandić, potezom dosadašnjeg dela turnira šraubom sa osam metara. Ta majstorija poravnala je rezultat na 4:4. Nažalost, to nije bila incijalna kapisla za preokret "vukova", Breša je ponovo preuzela primat u bazenu odmakla se na dva gola prednosti. Srpski drim-tim nije se predavao, pa je pred petominutni odmor na semfaforu sijalo 7:7.

"Rat" se nastavio i u drugom poluvremenu, razultatska klackalica bila je do samog kraja utakmice. Propuštala je ekipa Novog Beograda da povede više puta, ali je pogotkom Angelosa Vlahopulusa pet sekundi pre kraja overila finale LŠ.

Breša - Novi Beograd 13:14

BAZEN: SC "11. april". Gledalaca: 1.000. Sudije: Margeta (Slovenija), Zvart (Holandija). Igrač više: Novi Beograd 11(8) Breša 11(5). Dva igrača više: 1(1). Novi Beograd 2(2) Peterci: Breša 1(1)

Breša: Tešanović 1(11 odbrana), Dolče 1, Prešuti, Bikari 1, Lazić 1, Vapenski 1, Recuto 3, Tomazo Gianza, Alesani 1, Luongo 1, Di Soma 3, Đito, Mateo Gianza.

Novi Beograd: Gojko Pjetlović, Strahinja Rašović, Mandić 3, Martinović 1, Vučinić 1, Duško Pjetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković 1, Vlahopulos 5, Drašović 1, Viktor Rašović, Žoao Pedro Koimbra (11 odbrana).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda