LEGENDA PORTA U PROBLEMU: Postigao je jedan od najlepših golova u istoriji finala Lige šampiona a sada mu preti zatvorska kazna (VIDEO)

O. M.

03. 06. 2022. u 16:17

LEGENDA reprezentacije Alžira i FK Porto Rabah Mađer mogao bi uskoro da se nađe iza rešetaka.

ЛЕГЕНДА ПОРТА У ПРОБЛЕМУ: Постигао је један од најлепших голова у историји финала Лиге шампиона а сада му прети затворска казна (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Strelcu jednog od najlepših golova u istoriji Lige šampiona preti 18 meseci zatvora zbog korupcije.

Alžirski tužilac zatražio je 18 meseci zatvora za bivšeg napadača alžirske reprezentacije, Porta i Valencije, zbog niza financijskih prevara.

Prema pisanju tamošnje štampe, Mađer je procesuiran zbog davanja lažnog iskaza, krivotvorenja i prevare.

Mađer, koji je posedovao dnevne novine Al Balag i Al Balag Eriadi, je navodno varao na čekovima svojih novina koje su propale. Presuda će biti izrečena devetog juna.

Mađer je jedan od najpoznatijih alžirskih fudbalera svih vremena, a reprezentaciju je 1990. predvodio do titule šampiona Afrike.

Postigao je i ključni gol za Alžir u pobedi 2:1 protiv Nigerije 1981. godine, kada se Alžir prvi put kvalifikovao za Svetsko prvenstvo 1982. u Španiji sa koga su "pustinjske lisice" eliminisane na sličan način kao i Jugoslavija - tako što su njihovi rivali u grupi odigrali rezultat koji odgovara obema ekipama. Zbog toga je FIFA kasnije uvela pravilo da se svi mečevi poslednjeg kola igraju u isto vreme.

Ipak, vrhunac karijere Mađer je doživeo 1987. godine kada je u finalu Kupa šampiona postigao gol koji je Portu doneo prvu titulu prvaka Starog kontinenta. Tada je golmana Bavaraca Žan-Marija Pfafa savladao - petom. Zbog toga je dobio nadimak "zlatna štikla".

poslednji put u javnosti se pojavio na ceremoniji žreba za Mundijal u Kataru, gde je izvlačio kuglice iz jednog od šešira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)