ĐOKOVIĆ NAPADNUT SA SVIH STRANA: Novaka ne ugrožavaju samo Medvedev i Zverev, Iga Švjontek ruši Srbinov rekord koji je bio "nedodirljiv"

O. M.

02. 06. 2022. u 19:54

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković po svemu sudeći će ubrzo ostati bez prvog mesta na ATP listi. Prete mu Medvedev i Zverev, a moguće je da će na listi koja izlazi za dve nedelje pasti čak na četvrto mesto, pošto i Nadal ima priliku da ga pretekne. Time bi bar za neko vreme bio zaustavljen Srbinov pohod ka apsolutnom rekordu u broju nedelja na vrhu ATP ili VTA liste, ali sada je ugrožen i jedan za koji se do skoro mislilo da ga niko neće ugroziti.

ЂОКОВИЋ НАПАДНУТ СА СВИХ СТРАНА: Новака не угрожавају само Медведев и Зверев, Ига Швјонтек руши Србинов рекорд који је био недодирљив

FOTO: Tanjug/AP

Radi se o broju uzastopnih pobeda u sezoni, rekordu koji opasno ugrožava prva teniserka sveta Iga Švjontek. Novak je rekorder u 21. veku sa 43 uzastopne pobede 2011. godine. Drugi na ovoj listi je Federer sa 41 pobedom 2006. Švjontekova je pobedom u polufinalu Rolan Garosa stigla do 34. uzastopnog trijumfa ove sezone.

Prva na VTA turneji je Serena Vilijams sa 35 uzastopnih trijumfa koje je ostvarila 2000. godine, dakle u 20. veku, što znači da je Iga već sad rekorderka u novom milenijumu kad je reč o ženskoj konkurenciji.

Protivnica poljskoj teniserki u finalu RG biće Koko Gof koja je u drugom polufinalu savladala italijanku Martinu Trevisan sa ubedljivih 6:3, 6:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna