BEOGRAD DOMAĆIN VESLAČKOG SK: Pravi test za Svetsko prvenstvo

S. K.

18. 05. 2022. u 18:47

SVETSKI kup u veslanju od 27. do 29. maja na Adi Ciganliji je generalna proba za SP septembra iduće godine u Beogradu.

БЕОГРАД ДОМАЋИН ВЕСЛАЧКОГ СК: Прави тест за Светско првенство

FOTO: AP/Tanjug

Organizatori veruju da će dokazati da su spremni za najveći događaj, koji će biti i kvalifikacioni za Olimpijske igre 2024. u Parizu.

- Svetski kup je jedan od najvažnijih događaja u veslačkom svetu. Ove godine je zanimljiv mnogim reprezentacijama da isprobaju stazu na kojoj će se dogodine na SP boriti za olimpijsku vizu. Želimo i da dokažemo da smo sposobni da organizujemo jedno veliko takmičenje kao što je SP - naglasio je Dušan Kovačević, predsednik IO VSS.

U VSS su zahvalnim ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, Dušanu Bajatoviću, generalnom direktoru "Srbijagasa", na ličnim i donacijama prijateljima, direktoru Pošte Srbije Zoranu Đorđeviću. Naglasili su i da se očekuje učešće preko 500 takmičara iz 36 zemalja.

- Ovo je test za ono što nas očekuje dogodine. Poboljšali smo infrastrukturu, sanirali čuveni Toranj i najvažnije je da će bezbednost svih učesnika, kao i gledalaca biti maksimalna - istakao je Zoran Jovanović, direktor preduzeća SP 2023, uz molbu građanima da za vreme Kupa ne ulaze u vodu, jer to može biti pogubno.

Velike nade polažu se u naš dvojac, Miloš Vasić/Martin Mačković, a jedan od naših aduta je i skifista Viktor Pivač koji je obećao da će da pruži makismum, kao i da je Svetski kup uvod u pripreme za Evropsko prvenstvo avgusta ove godine.

KINEZI ZAHVALNI

KINU će predstavljati 54 takmičara, a njihov potpredsednik Sji Ćuen zahvalio je Veslačkom savezu i Olimpijskom komitetu Srbije što su im omogućili odlične uslove za treniranje. On je podvukao da će se takmičiti u olimpijskom duhu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)