VODEĆI REZULTAT U SVETU: Angelina Topić nadmašila najbolji državni rezultat

Novosti online

17. 05. 2022. u 12:44

TROSTRUKA juniorska šampionka Srbije Angelina Topić još jednom je raširila svoja krila i poletela do novog nacionalnog rekorda. Ona je za 2 cm nadmašila rekord za starije juniorke koji je bio u vlasništvu Tamare Malešev.

ВОДЕЋИ РЕЗУЛТАТ У СВЕТУ: Ангелина Топић надмашила најбољи државни резултат

FOTO: M. Vukadinović

Takođe, Angelina sa ovim rezultatom – 193 cm, zauzima lidersku poziciju na svetskoj rang-listi u njenom uzrastu i jedna je od najvećih mladih nada srpske i svetske atletike.

- Trenirali smo vredno cele zime, pa je ovakav rezultat očekivan. Angelina je tražila potvrdu svojih vrednosti i uspela je sebi da dokaže ono što smo znali i ranije. Tehničke discipline su specifične, mora dosta faktora da se pogodi i onda je rezultat neizbežan. Formu nismo tempirali, ali smo očekivali da skoči ove visine, jer je za njih spremna. Sad nam predstoji priprema za Evropsko i Svetsko, gde očekujemo da ponovi ovaj rezultat, možda čak i skoči koji cm više - rekao je legendarni Dragutin Topić, Angelinin otac i trener.

Na istom takmičenju koje je održano u Kraljevu, još jedna pulenka Dragutina Topića Teodora Boberić ostvarila je fantastičan rezultat u skoku udalj. Ona je skočila 6,21 m i time ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 1. do 6. avgusta u kolumbijskom Kaliju. 

Jovan Stranić je na takmičenju u Sloveniji oborio nacionalni rekord za juniore u bacanju kladiva - 70,22 m (6 kg) i tim rezultatom ostvario normu za SP U20 u Kaliju. 

Nema sumnje da ova atletska sezona već sad mnogo obećava, očekuju nas mnogobrojna takmičenja i prilike za nove rekorde i medalje. Već 4. i 5. juna održaće se Prvenstvo države za mlađe juniore i juniorke u Sremskoj Mitrovici.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega