SRBIJO, RADUJ SE: Zlatna Sara dominirala na EP u Sofiji

Novosti online

22. 04. 2022. u 08:48

Srbija je dobila novo Evropsko zlato u boksu. Najsjajniju medalju na omladinskom Prvenstvu Starog kontinenta koje se od 11. do 21. aprila 2022. održavalo u Sofiji (uzrast do 18 godina) iskovala je za Srbiju briljantna Sara Ćirković.

СРБИЈО, РАДУЈ СЕ: Златна Сара доминирала на ЕП у Софији

FOTO: Bokserski savez Srbije

Uz zvuke srpske himne "Bože pravde" slavila je novo zlato Ćirkovićeva koja u 2022. gazi protivnice redom i niže do sada neviđene rezultate na ženskoj juniorskoj srpskoj boks sceni.

Zlato na međunarodnom takmičenju "Jadranski biser", najstarijem bokserskom takmičenju u Crnoj Gori, koji je ove godine održan po 31. put, zlato na Kupu nacija u Somboru, zlato na međunarodnom turniru u Brašovu, sada i zlato sa Prvenstva Evrope koje ima posebnu težinu i sjaj.

Nizala je redom pobedu za pobedom, protivnice mlela već u prvoj rundi i proslavila srpski boks na velikoj evropskoj sceni. Poslednja na putu do zlata pod snažnim udarcima naše Sare pala je Nemica Džesika Volman.

- Ovo je do sada moj najveći uspeh u karijeri. U četvrtfinalu voljom žreba dobila sam najtežu rivalku, Dankinju, koja mi ne odgovara. Uspela sam da je savladam i ona je čak imala i jedno brojanje posle mog udarca. Onda sam se u polufinalu borila protiv reprezentativke Španije i ubedljivo je pobedila. Sa trenerom Mirkom Ždralom sam puno pričala o finalu, gledali smo protivnicu i zaista sam videla sve njene mane i iskoristila to u meču. Žao mi je bilo zbog nezasluženog poraza Rastka Simića i baš baš sam želela da u finalu pokažem sve najbolje što znam. Tako je i bilo i pobedila sam prekidom u drugoj rundi - poručila je Sara Ćirković, koja je odlukom žirija proglašena za najbolju bokserku Evropskog prvenstva 2022. u Sofiji.

Srebro za Srbiju u muškoj konkurenciji osvojio je Rastko Simić nakon čudnih odluka sudija na koje je sportski direktor naše reprezentacije Mane Marčeta podneo je prigovor, ali na žalost smo odbijeni. Na kraju sudije su preglasavanjem dali pobedu protivniku iz Ukrajine.

Marko Pižurica i  Dragana Jovanović Bronzani.

Boje srpske zastave na ovom prestižnom takmičenju branilo je šest boksera u muškoj i tri bokserke u ženskoj konkurenciji. Pod trenerskom palicom Nenada Vasiljevića mladi muški tim na Evropskom šampionatu u Sofiji borio se u sastavu:  Darko Đukanović u kategoriji do 57 kg, Vukašin Tepić 60 kg, Uroš Čingelić 63,5 kg, Uroš Veljović 67 kg, Rastko Simić 75 kg i Marko Pižurica 80 kg. Trener omladinske ženske boks selekcije Mirko Ždralo na put u Bugarsku poveo je tri ženske boks vedete Saru Ćirković 50 kg, Draganu Jovanović 52 kg i Đinu Miletić 57 kg.

Našoj Sari na ceremoniji u hali zlatnu medalju dodelio je ambasador Srbije u Sofiji dr Željko Jović.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)