OTVORENA JE SEZONA TROFEJA! Slobodan Soro, sportski direktor VK Novi Beograd, o prvom peharu kluba

S. Rajić

04. 04. 2022. u 20:34

PRVI trofej je unet u vitrinu. Vaterpolisti Novog Beograda konačno su osvojili pehar od osnivanja kluba 2015, savladavši u finalu regionalne lige Jadran (14:11). Pred početak sezone kockice su počele da se sklapaju, uložena su ozbiljna sredstva u građenje ekipe, dovedeni su Mandić, Jakšić, braća Rašović... i to je konačno počelo da daje rezultate. Sportski direktor "vukova" Slobodan Soro veruje da je ovo samo početak.

ОТВОРЕНА ЈЕ СЕЗОНА ТРОФЕЈА! Слободан Соро, спортски директор ВК Нови Београд, о првом пехару клуба

instagram / regionalnavaterpololiga

- Za ovakav klub, organizaciju i igrače koje imamo, osvajanje trofeja u regionalnoj ligi je značajan uspeh. Želimo da se u ovim situacijama nađemo što češće i da to za nas postane normalna i uobičajna stvar - ističe Soro u razgovoru za "Novosti".

Iskoristili su Novobeograđani na najbolji mogući način prednost domaćeg bazena i to je imalo veliku ulogu.

- Igrači se osećaju komfornije, sve im je već poznato, potpuno su se navikli na sve uslove... Ja sam doskoro bio na njihovom mestu, meni je domaći bazen kao golmanu davao prednost, siguran sam da je tako bilo i sa njima - rekao je Soro.

Prvo takmičenje u sezoni nije baš prošlo kako su svi iz novobeogradske ekipe zamišljali, jer su poraženi u finalu Kupa Srbije od Radničkog.

- Svakako, to nam nije prijalo, s obzirom na naš igrački kadar. Teško je imati učinak od 100 odsto u svim takmičenjima, iako se od nas to očekuje. Nijedna ekipa, ni igrači ne mogu da iznesu celu sezonu na najvišem mogućem nivou - nije bilo dileme za Sora da će trofej u jednom trenutku stići.
Užareno i turbulentno je bilo na klupi "vukova", tek treći trener, Igor Milanović doneo je toliku željenu "nagradu", iako je sezonu započeo Vladimir Vujasinović, a potom je mesec dana šef struke bio i Dejan Jovović.
- Kada smo ulazili u sezonu, nismo razmišljali o bilo kakvim promenama. Nikome nije bilo prijatno, pogotovo igračima, verujem da smo osvajanjem trofeja regionalne lige sve te promene iznivelisali - istakao je Soro.


Sezona još nije gotova, ekipu sa bazena "11. april" očekuju bitke na još dva fronta - Superliga i ono najbitnije, fajnal-ejt LŠ.
- Titula je podstrek za finiš sezone. Momcima će ovo značiti da se podignu, da veruju u sebe i svoje mogućnosti. Srećni smo i zadovoljni idemo napred uzdignute glave - zaključio je Soro. 

POLOŽILI ZA F8

OČEKUJE ekipu Novog Beograda organizacija najelitnijeg klupskog takmičenja Lige šampiona (2-4. jun) i ovo je bila proba.
- Sve je prošlo na najbolji mogući način, ekipe su imale samo reči hvale. Nismo dobili nijednu pritužbu - kaže Soro.

VRHUNSKI I TURNIR I EKIPE

NA fajnal-foru regionalne lige igrale su četiri ekipe, koje se takmiče i u najelitnijem klupskom takmičenju.
- Ozbiljan je bio turnir, samo kada se pogledaju imena igrača koji nastupaju u ekipama. Jadranska liga je podignuta na još viši nivo, čemu smo sigurno i mi doprineli kadrom koji posedujemo - rekao je Soro.


BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)