SRPSKI STRELCI POSLE USPEHA NA EP: Početak puta prema Parizu

Novosti online

30. 03. 2022. u 15:18

NA EVROPSKOM prvenstvu u Hamaru ostvarili smo istorijski uspeh osvajanjem devet medalja, četiri juniorske i pet seniorskih.

СРПСКИ СТРЕЛЦИ ПОСЛЕ УСПЕХА НА ЕП: Почетак пута према Паризу

Foto: Nebojsa Parausic

Srbija je prva u ukupnom plasmanu nacija, izjavio je danas predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik.

- Posle ovog šampionata sedmoro naših strelaca je kategorizovano u program Olimpijskog komiteta za Igre u Parizu. Ove godine verujem da ćemo ostvariti i prve kvote, a posebno smo srećni što stasava nova generacija juniora - izjavio je Putnik na konferenciji za medije u Beogradu i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije jer je, kako je naveo, streljaštvo skup sport i nije samoodrživ.


Zorana Arunović, koja je na šampionatu osvojila zlatnu timsku medalju i bronzu "u miksu" sa Damirom Mikecom, izjavila je da bi svoj nastup ocenila "sedmicom".

- Smatram da imam dosta mesta za napredak, što me posebno raduje pred SP u drugoj polovini ove godine - rekla je Arunovićeva i naglasila da je ekipno zlato prvi put osvojeno bez Bobane Veličković, ali da je ona, bez obzira što više nije sa nama, i dalje deo tima.

Foto: M.Vukadinović

Damir Mikec je rekao da je kontinuitetom osvajanja medalja Srbija pokazala da je velesila u sportu.


- Zvanično smo prvi u Evropi kao tim, to je veliki uspeh i mnogo nam znači. Verujem da ćemo na Svetskom prvenstvu u Kairu ove godine doneti nove medalje i prve kvote za Pariz.

Mlada Teodora Vukojević, koja je kao juniorka osvojila zlato u seniorskoj konkurenciji, zahvalila se kolegama na podršci, kao i Lazar Kovačević, koji je "u miksu" sa Andreom Arsović osvojio srebro.

Arsovićeva je rekla da se u veoma uzbudljivom finalu isplatio uloženi rad.

- Verujem da ćemo u budućnosti samo nastaviti da nižemo rezultate. Posebno hvala mom treneru Draganu Doneviću. Ovo je samo početak našeg puta prema Parizu - istakla je Arsovićeva.

BONUS VIDEO - Devojke iz Srbije svetska klasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTRESNE SCENE Sahranjen mladić koji je brinuo o 40 pasa: Dao si život za šapice! Zlotvori ti više ne mogu ništa