SUROV KRAJ MAKEDONSKE BAJKE: Ronaldo ipak ide s Portugalcima na Mundijal, ne i Zlatan Ibrahimović! (VIDEO)

D. N.

29. 03. 2022. u 22:43

BARAŽ evropskih kvalifikacija za popunu proestalih mesta na Svetskom prvenstvu u fudbalu je okončan, a na Mundijalu u Kataru će igrati fudbalske reprezentacije Portugala i Poljske.

СУРОВ КРАЈ МАКЕДОНСКЕ БАЈКЕ: Роналдо ипак иде с Португалцима на Мундијал, не и Златан Ибрахимовић! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

"Makedonska bajka" je raspršena u Lisabonu, gde su Kristijano Ronaldo i drugovi eliminisali iz mundijalske trke naše komšije, i to pobedom od 2:0. Time su, istina uz "zakašnjenje", opravdali očekivanja čitave nacije od ove izuzetne generacije fudbalera, a krivci što Portugal nije ranije "izvadio karte" za Mundijal u Kataru bili su, kao što je već poznato, naši fudbaleri, koji su na dramatičan način, pobedom u Lisabonu, osvojili prvo mesto u grupi i direktno prošli na šampionat sveta.

Zato su Ronaldo i saigrači morali u baraž, a tamo su najpre pobedili Tursku sa 3:1, a sada i Makedonce.

Selekcija Severne Makedonije, koja je prethodno šokirala fudbalski svet pobedivši Italiju u gostima, nije uspela da napravi novi podvig, kao protiv aktuelnog prvaka Evrope. Bez ijednog šuta u okvir gola, to i nije bilo moguće...

Naravno, i ovoga puta su se makedonski fudbaleri uglavnom branili, kao i protiv "azura", ali su napravili kiks koji je skupo koštao.

Slavlje portugalskih fudbalera na meču baraža sa Severnom Makedonijom / Foto: Tanjug/AP

Naime, i 32. minutu došlo je do kobnog, loše izvedenog dodavanja Ristovskog sa desne aut-linije ka centru terena, što su domaćini iskoritili da preko Bruna Fernandeša dođu do lopte. Istog časa je krenula neumoljiva kontra Portugalaca, u kojoj je lopta stigla do Ronalda, a ovaj vratio Brunu, posle čega je usledio neodbranjiv šut sa 15 metara.

Tada grogirane Makedonce dokusurio je isti igrač, i to u 65. minutu, kada je Pepe oduzeo loptu rivalima, dodao Žoti na levom krilu a ovaj idealno centirirao Brunu čiji je volej, otprilike sa mesta odakle se šutiraju penali, iznova savladao golmana Dimitrievskog.


U nastavku utakmice dolazilo je i do koškanja aktera, najratoborniji su bili Diogo Žota i Ezgjan Alioski, ali ono što je bilo najvažnije, rezultat se više nije menjao.

Sa druge strane, Poljska je na svom terenu u Hožovu eliminisala Švedsku pobedom od 2:0.

Prvi pogodak dao je najbolji poljski, a trenutno i najbolji evropski golgeter, Robert Levandovski, i to iz jedanaesterca u 49. minutu, da bi sve nade Šveđana srušio Piotr Zielnski kada je iskoristio kiks rivala u 72. minutu.


Među rezervama gostiju našao se i nedovoljno oporavljeni, čuveni golgeter Zlatan Ibrahimović, ali njegove kolege nisu uspele da ga "odvedu" na Mundijal, niti on sam kada je ušao u igru u 80. minutu, pa će na šampionat sveta iz baraža ići Poljaci i pomenuti Portugalci.


Podsetimo, žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održan u petak, 1. aprila.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)